Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, February 23, 2012

Hari Isnin Hari Makan2...

Hari Isnin lepas ialah hari makan2 untuk aku dan si kecik...

Paginya dapat call dari Ijan... untuk datang amik cek...

Balik je ambil bebudak sekolah...terus bersiap2 dengan si kecik...

Setelah singgah di pejabat Ude... ambil apa yang patut...terus ke SACC...

Ke Restoran kegemaran si kecik....

ASiari...

Kali ini si kecik order Nasi Goreng Sotong Serai...



Aku cuma order Kuey Teow Goreng dengan seafood je...



 
Appertiser...Fresh Prawn Roll...memang superb...sedap... siap cakap kat si kecik...lain kali kalau datang sini kita makan ni aje eh...hehehe... tak cukup 2 roll untuk kitorang.


Air kuning (Mango Blend with Jelly) tu untuk si kecik...tiap kali datang sini mesti order air tu...dan untuk aku yang pink tu...sirap bandung je...



Kali ni...disebabkan si kecik tu tengah kaya... siap order eskrim dgn nata & banana... berebut2 makan dengan dia...

Itu untuk makan tengahari...

Petangnya anak dara tu pulak telefon

'Ibu nak makan nasi arab tak?'

'Boleh aje...'

Jadi bila dia balik je dari pejabat terus bersiap2 ... lepas Isyak baru kami keluar...

Dalam perjalanan... plan bertukar... nak pi makan nasi arab ke... nak pi Murni Subang...

Kami kemudian berpatah balik...ke Restoran Murni subang... malangnya hari Isnin restoran tu tutup... dari sana kami menuju ke Seksyen 7 untuk nasi Arab...

Rasanya malam tu takde rezeki nak makan nasi Arab...tutup jugak...

'Kita pi Hakim je lah ibu...'

Aku mengikut aje...

Semasa sampai je kat Restoran Hakim... ternampak Restoran D'One Steak .... terus rancangan bertukar ke D'One Steak...
 


Kepenatan pusing2 cari restoran...perut dah berbunyi...sampai aje makanan aku cuma sempat ambil makanan aku...

Lamb Chop dgn sos black pepper dia memang sedap...

Si kecik & Ude makan Mixed Steak...

Yang paling best sebab harganya yang murah... jumlah harga makanan untuk 3 orang dengan 3 gelas air fruit juice yang besar tak sampai RM60...

Hmmm...lain kali bolehlah pergi lagik untuk makanan yang sedap tapi murah....



..


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

13 comments:

sharifah rosidah said...

Anie kita hari tu tengok jalan2 cari makan ada tunjuk restoran d' one steak ni, kita ingat nak bawak anak2 pergi sebab tengok macam sedap tapi anie dah kata sedap kat sini kita percayalah nanti kita nak pergi juga.

aNIe said...

Shidah... harga murah...steak dia dlm harga belas2 je...tapi yang penting sedap kan...lamb chop tu memang best...

m.u.l.a.n said...

adei kak anie... terbeliak mata saya tengok... kat sini apa la yg ada.. secret recipe tu je satu2 kedai yg tersohor kat sini.. huwaaaa... nak pi kl..

kak ina kl said...

wow mcm sedap ajer..amboi dah kaya dah budak kecik ni ek..tahniah

kasihredha said...

isnin depan nak ikut boleh?

Mohd Zarin said...

Nampak sedap

MOKCIK AZWA said...

hehehe..seronok gak jadi pengurus ni kan kak..boleh dibawa dan dibelanja makan bila artis kita dapat gaji hehehehe

steak tu nampak sangatla sedapnya...

Kak Anie said...

Mulan... rasanya mesti pandai buat fresh prawn roll tu.. kan?

Dtg ler shah alam nanti boleh ke Asiari...

-------------------

Ina... memang sedap pun... steak tu sedap black pepper sos dia...

Alhamdulillah... si kecik kaya sikit...hehehe... manager dpt menumpang...

Kak Anie said...

Mokcik...hahaha... tulah untungnya manager...hahahah

Kak Anie said...

Kasihredha... nak ikut boleh aje...ehehe

------------

Zarin...bukan nampak je sedap...makan lagik sedap

February 24, 2012 10:14 AM

nanonano said...

akak ni asek mkn sedap2 je,
naseb la sy xngndung skrg, klu x, masak... semua trliur ni T___T

Papa-NtiQ said...

kalu nasi arab kat shah alam biase saya gi zam zam kat section 13. lazat yum yum....mr steak house pun ok murah...nanti Anie singgah blog saya ye kat www.blogmakanbest.blogspot.com TQ TQ TQ dan register follower yer hehe

aNIe said...

Nanonano...dah si kecik tu asyik nak makan sedap je... kita pun menumpang je lah...hehehe

-----------

Papa Ntiq...Seksyen 13? Tak pernah lagi ke sana...& kat mana Mr. Steak House tu...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails