Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, December 1, 2011

Projek Baru...

Beberapa hari lepas... aku dah mulakan hobi aku yang lama dah ditinggalkan...

Mood sudah mari...

Lama sudah benda ni terbengkalai...eh!  Start pun belum lagik...cuma terbengkalai dalam minda.  Dah lama beli... siap beli kain benangnya sekali tapi... lepas tu aku simpan...mau bertahun jugaklah benda ni bertapa kat dalam beg yg ku simpan segala khazanah simpanan aku...

Jadi ari tu... masa bebudak mula cuti sekolah... aku keluarkan...sebab masa dah banyak bolehlah sambil duduk2 depan laptop...duduk2 depan TV... tangan ni menjahit...





Tapi bila dah berusia ni...mata pun dah kureng sikit... jadi terkial-kiallah aku ni membilang kotak2 kain tu..

Lama2 cik abang yang melihat aku berkali2 mengira... dan dah beberapa hari baru setakat ni aje perkembangannya...

Cik abang pun cakap...

'Beli lagik senang...'

'Eh bang...memang le beli senang...sekarang ni kalau nak upah orang pun dah mahal...sebab upah selalu ikut harga benang...benang dah mahal...upah pun mahal ler... tapi...mana sama dengan yang kita buat sendiri...lagik puas hati...'

Pada mereka yang tau... memang buat lagik puashati ni...biarpun terkial2... aku masih bersemangan untuk menghabiskannya...dan memulakan yang baru... (masih banyak dlm simpanan ni)...

Heheheh...


p/s... Tgk pada bilangan follower dah bertambah beberapa orang...terima kasih kerana follow... selalunya aku akan klik pada gambar2 yg follow blog aku dan berkunjung ke blog mereka jika ada...Terima kasih sekali lagik...


...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

17 comments:

Zareda Norman said...

kak anie

giginya mengira kotak tu.. zar ni hobi masak memasak pulak sekarang..

nanonano said...

amboihh rajennye kak,
sy pun minat seni2 kraf ni,
tp sejak ada ank kecik,
xley nk sentuh dah bab2 ni,
huhu

pB said...

ada selai , dari tahun 97 hingga sekarang , tak siap siap lagi



hu hu hu

MULAN said...

yes.. saya punya dah siap... kalo start balik yg baru, mau tak mandi pagi.. tunggu sampai petang je.. ketagih jadi nya..

~ yus ~ said...

wah akak, saya dah lama meninggalkan cross-stich ni. Dulu suka buat, skrg malas..huhu

sharifah rosidah said...

Anie, dulu2 shidah pun suka menjahit cross-stich tapi sekarang dah malas sesangat, asyik nak berjalan je.

Zaitun said...

Kak Zai dah lama tinggalkan sebab mata dah tak berapa nak nampak hehehe...

aNIe said...

Zar..memang minat sgt menjahit...tu yang bila mood dah sampai...tak boleh nak ditahan2...

-------------------------

Nanonano...dulu akak pun camtu...anak2 kecik kita tak boleh nak usik...kita pegang diorang pun sama...jadi tu yang simpan je...

aNIe said...

PB...akak pun dulu ada selai...bertahun2 baru siap...hahaha...

-----------------

Mulan...tulah... akak hari tu buat sampai jam 2 pagi...sampai kena tegur ngan cik abang suruh tidur...hehehe

aNIe said...

Yus...akak ni tak tahan dah tengok benda tu terperok...jd kelmarin akak keluarkan...mesti habiskan...sayang


-------------

Shidah...kalau anie diberi pilihan...mesti nak pegi berjalan je...bye bye cross stitch...hahahah

aNIe said...

Kak Zai...ni sementara masih nampak ...anie nak abiskan jugak...harap2 berjaya...

Acik Erna said...

anie.akak dah lama pencen buat kerja ni..masa rajin dulu..sampai tak cukup dinding nak digantungkan..he he

Yan said...

betul tu buat sendiri kepuasan tu ada..

i love buat craft..suka sangat. hantaran, bunga telur..

MulutPayau said...

Masa belum kawin dulu..mmng rajin buat bnda2 ni...tapi skrang ni dah tak berapa rajin.....Betulkan, buat sndiri lagi puashati......lambat tak pe, jnji siap...

ibundo said...

nak mulakan benda yang dah lama kita tingalkan, agak liat. Tapi bila dah mula susah nak berenti.. Tu bagi kakpah ni lah.

dulu rajin juga buat benda alah ni. sekarang dah malas.

aNIe said...

Kak Erna... nak tau tak anie berjangkit buat cross stitch ni dengan Kak Chik...dia memang giler buat benda ni dari dulu kan? Agaknya sama dengan akak...heheheh

-------------

Yan...akak dah tengok dah hasil kerja tangan barang2 hantaran Yan...memang cantik sangat...

aNIe said...

Mulutpayau....puashati yang penting tu...cantik ke idak perkara ke 2...kan?

--------------

Kakpah...samalah kita... nak mulakan liat...dah mula susah nak berhenti...hehehe

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails