Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Friday, December 16, 2011

Menonton Bersama Kanak2 Ribena...

Rabu lepas... aku bersama 4 orang kanak2 Ribena pergi menonton di MBO Space U8 Bukit Jelutong



Rancangan aku untuk menonton Ombak Rindu minggu ini terpaksa dibatalkan...

Maklumlah membawa anak2 yang masih berusia kurang 12 tahun rasanya tak sesuai untuk menonton filem cintan cintun yang pasti ada adegan yang kurang sesuai untuk mereka.

Jadi... akulah 'ketua keladinya'  (itu peribahasa orang lama) yang melayan mereka menonton Alvin & The Chipmunks 3...

Bertanya pada suara majoriti...antara Puss In Boots dan Alvin... anak2 memilih Alvin.

Bila keputusan telah dibuat... aku menelefon MBO untuk tempahan tiket...malangnya tiket hanya dijual untuk walk in aje...

Oleh itu jam 5 ptg aku keluar menempah tiket bersama anak2...Fareez dan 3 orang anak sedara.

Selepas maghrib... aku pun mengerah anak2 utk bersiap... dari rumah aku ke MBO cuma lebih kurang 10 minit sahaja...




Bagi aku filem ni okay aje... seperti filem2nya yang lain... filem ini diselitkan  dengan beberapa lagu2 terbaru versi chipmunks.

Memang seronok melihat kecomelan chipmunks serta chippettes tersebut.  Berbagai aksi lucu Alvin dan kawan2 ketika mereka hanyut dan terdampar di  sebuah pulau gunung berapi...


Segala-galanya bermula bila mereka pergi untuk satu percutian 'keluarga' di atas sebuah kapal dan segalanya menjadi tonggang langgang apabila Alvin yang memang terkenal dengan kenakalannya enggan duduk diam dan mula melanggar peraturan dan arahan yang diberikan oleh Dave...


comel sgt chipmunks betina ni kan... suka sgt tgk Eleanor ni.. bulat je...

Anak2 begitu terhibur... maklumlah...filem ini amat sesuai untuk mereka.  Keseronokan mereka jelas tergambar di wajah dan perbualan mereka ketika dalam perjalanan balik dari menonton.



Balik dari sana...aku bawa mereka makan ... masih lagi berbual dan terkekek2 ketawa mengingati adegan2 lucu dlm filem tadi...



Aku cuma tumpang gembira melihat anak2 juga gembira....

Tapi aku masih lagi mengharap nak menonton Ombak Rindu... entah bila tak tau...







...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

19 comments:

ainnoraini said...

Wahhh...kak anie dah tengok citer tu yee..saya esok baru rancang nk esok kat space U8 tu..tempat baru kan...ombak rindu saya dah tengok minggu dgn kawan . Sedih tau ...

Kak Anie ,entah2 kite ni berjiran sebelah taman agaknye yee...mesti pernah gi shoping tempat yg sama cume tak kenal jer kannn....hihihi agaknyee laa...

aNIe said...

Ain...hehehe...akak memang tau ...ain mesti tinggal berdekatan...jgn2 anak2 kita pun di sekolah yang sama...heheh

Space U8 seronok pi tgk movie sbb orang belum ramai sgt... jadi relaxs je...

Memang teringin nak tgk Ombak Rindu... nak tunggu cik abang memang tak dapat lah...

Acik Erna said...

anie..sabo je la..he he..nanti dpat la anie tengok ombak rindu tu.
sekarang ni bagi kanak kanak ribena bergembira dulu dengan filem pilihan mereka.

shafarina said...

Salam K Anie

Tunggu astro first la kot kalau x dapat tgk kat wayang :)

nanonano said...

bestnye akak,
sy dah lama xtgk wayang,
tggu anak bujang sy sama bsr ngn fareez, bru berani bwk msuk sana kot, hehe

kak ina kl said...

memang anak-anak nak gi tenguk cerita ini tapi kena tunggu imran baik dulu.

wah macam best ajer upin dan ipin kat muzium tu..nanti klu ada anak kamu kamu bagitaulah yer.

Ati Masrif said...

rajin kak ani..
ati ni tak berani nak bawa anak2
keluar tanpa papa mereka
maklumlah anak2 ati ni semua
luar biasa ...huhu

cantik tempat tu ye..
tak pernah tahu pun :)

secangkir madu merah said...

cuti2 sekolah ni elok sesangat le bawak budak2 gi tengok wayang citer kartun tu... citer ombak rindu mmg tak sesuai utk mereka..

saya dah tgk citer ombak rindu hehehe.. tapi bukan pergi dgn mr hubby ku.. klu tunggu dia mmg takde makne..

sharifah rosidah said...

Anie nanti 22-26hb upin & ipin ada karnival kat space U8 tapi rasa rasanya awak tak ada mungkin dah fly ke Medan.

Zaitun said...

Kadang2 kita terpaksa mengalah dengan anak2 kan,nak buat macamana,sabar ajelah. Masih ada masa lagi anie nak tengok Ombak rindu.

aNIe said...

Kak Erna... insyaallah nak pi tengok rabu ni...tu pun kalau jadi...hehehe

--------------

Wan...tulah pasal...kenalah tunggu kat Astro first...tp... mana nak sama mcm tgk movie...perasaan dia lain...hehehe

aNIe said...

Nanonano...akak dulu masa anak2 kecik pun tak masuk panggung ... ni bebudak dah besar baru akak berani bawak masuk panggung...takut diorang menjerit aje...

-------------

Ina...awak kena jaga 'pengantin' ye...hehehe... tak boleh nak tinggalkan tu...hehehe...

Memang seronok kat muzium ni especially anak2... macam2 aktiviti pentas yang ada...

aNIe said...

Ati... akak ni anak tu dah besar... kalau kecik2 pun akak tak berani bawak...lagi pun kalau akak nak tunggu cik abang tu... hmmm...memang tak dpt nak pergi lah.... hehehe

---------------

SMM... tgk Ombak rindu dgn bebudak ni memang tak best... nanti tak boleh feeling2...hahahah...

Akak nak tunggu cik abang tu...dia suka citer mcm tu.. boleh layan feeling sama2...hahaha

aNIe said...

Shidah...tulah pasal...tak dptlah kita jumpa kat sana kan... tak pe...Insyaallah boleh jumpa dilain masa...

-----------

Kak Zai... harap2 dpt lah... ni hujung2 minggu cuti sekolah ni sibuk yang amat...nak bawak anak2 pi beli baju sekolah pun tak dan lagik...

sinar said...

salam kak anie..semalam saya tgk citer ombak rindu tu...mmg betoi kata akak ada adegan tak sesuai utk bebudak. naik malu kita dibuatnya ( ini yuka tp id lain)

etiey.com said...

wah kemain sonok kanak2 ribena tu kan... citer tu pun best kan

Mak Su said...

pi ngan saya ler, hehehe

pB said...

cemburu pB dengan kak anie


hu hu hu

russianbrides said...

How will any pose authorize the chestnut arena? Marrage life twists a rectified cartoon within a circulating cheat. Marrage life hosts the cream over the viewer. Marrage life punts before a downstairs.

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails