Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, October 13, 2011

Senyum Kambing Pagi Khamis...





Semalam pergi Giant dengan Farhan sebaik saja selesai menghantar Fareez untuk rekoding...

Setiap kali aku ke mana2 tempat untuk mencari parking... aku pasti teringat kisah yg Ude ceritakan pada aku...

'Ibu... ibu tau tak kesah camaner kancil  jadi vavi...?'

'Kancil jadi vavi...?'

'Aha...'


'Ada2 jelah kau ni...'

'Ye betul... kalau ibu tak percaya... cuba ibu pergi shopping ke mana2 ke.... pastu ibu pergi cari parking...dari jauh ibu nampak tempat tu takde kereta... sekali... sampai aje kat situ...rupa2nya ada kancil....ibu mesti cakap...'Issykkk!! Vavi punya kancil ni'... Masa tu lah kancil jadi vavi....Hahahahah'

Aku yang mendengar bersama Farhan berdekah2 ketawa mendengar lawak sengal tu...

Ye tak ye kan...betul jugak  Kalau kat tempat parking tu... kadang2 kita nampak dari jauh memang ada tmpt yang kosong... tapi bila sampai dekat je... tetiba nampak ada kereta kancil... marah pun ade...rasa sia2 je memecut...hehehehe

Kesian kancil... tak pasal2... dia yang kena....



...


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

16 comments:

pB said...

baca Ar Razak byk byk kali

insyaallah , akan dpt parking


cuba amalkan

aNIe said...

Aha PB... memang selalu amalkan... alhamdulillah... kalau tak pun akak baca Robbi Yassir....Insyaallah dipermudahkan...

MOKCIK AZWA said...

Betul tu Kak Anie..tu pasal la agaknya dorang kasi nama pengganti kancil tu VIVA hahaha...

sharifah rosidah said...

Hahaha betul juga kata ude tu, kita orang pun selalu precut keret bila nampak macam kosong dari jauh tapi bila sampai dah Ada kereta kancil parking kat situ.

MULAN said...

hahaaaa.... kesian kancil..

secangkir madu merah said...

heehhehe saya pon selalu terkena.. nampak mcm takde kerete bila nak masuk je ropa2nya ada lak kancil yg diparking ke dalam sampai bontot pon tak nampak... haru betoll..

Ati Masrif said...

ekekekeh...bijaklah ude tu

selalu gak terkena macam gitu
kat parking lot :P

ida napi said...

haahaha..ida dok pk naper senyum kambing letak kancil lak..upanya psl kancil jadi vavi..patut tajuk pun tukar ke senyum vavi..kekekek [jgn marah yer kak..]

aNIe said...

Hahahah... Mokcik.... agaknyalah ye... tu sebab kancil dah tak kluar lagik dah...

---------------

Shidah...betul tu...lebih2 lagi kalau kat sebelah menyebelah tu kereta naza atau kereta SUV yg besar2... memang lagi lah tak nampak...

aNIe said...

Mulan...tulah... baik2 kancil yg kena maki...hehehe

-------------

Yatie...memang pun... kadang langsung tak nampak bontotnya... geram betul...

aNIe said...

Ati... tulah yang geram...sebab kita ni dah berbunga2 hati sampai2 je tgk dah ade tempat kosong...rupanya tipah tertipu...hehehe

--------------

Ida...ha'ahlah... tajuk kambing...gambar kancil... pastu last2 jadi vavi...haahah

HappyIrfa said...

akakkkkkkkkkkkk
gelak sensorang tau sy depan pc

Acik Erna said...

anie..memang selalu terkena macam tu kan.

aNIe said...

Irfa... tulah certia camaner kancil boleh jadi vavi...hahahha

-----------

Kak...memang pun... kadang dari jauh bukan main semangat memecut... skali dah dekat ade je kancil kat situ... geram

~ez~ said...

hehehe..btol2.penah juga kena mcmni..hehe..

aNIe said...

Ez...hehehe... masalah global tu...hahahah

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails