Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Friday, August 5, 2011

Alahai...Macam Mak Jemah Ler Pulak...!




Johan ketika membawa watak Mak Jemah...hahaha


Sebabak di hari minggu....

Semasa aku sedang membereskan urusan baju2 di belakang bersama Ude...

'Ibu tau tak... ari tu Ida cakap kat Ude... dia pergi KL...jumpa  ***** (sorang artis lelaki)... dengan kakak dia... '

'Ensem tak...?"

'Mestilah ensem...Ida kata... memula nampak dia dalam kreta...memang tergoda... cair...tapi bila dia keluar....habis macam Mak Jemah..'

Heheheh... Mak Jemah memang istilah yg kami gunakan pada lelaki yang lembut melampau2...sejak Jozan perkenalkan masa Maharaja Lawak ari tu...

'Ye ke... maksud Ida...?'

'Yelah...Ida kata... dia kluar dari kereta...jalan bukan main kepit lagik...siap bawak beg kepit kat ketiak...'

'Lorrr ... ye ke.?  Tapi masa dia jalan kat pentas masa menyanyi tak pulak ...'

'Alah tu dia mestilah control....'

'Larrr...muka ensem dah macam Mak Jemah plak...Issyykk!! Mmacam ni... habislah minat ibu kat dia... dari seratus peratus  minat dah tinggal 30 ke 40  je....'

Terkekek kekek Ude ketawa...

Beberapa hari dok terbayangkan gaya Mak Jemahnya tu...Hehehe....

Hmmm... kalau dah rupa handsome...gaya macam Mak Jemah... camaner nak minat seratus peratus...?





...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

8 comments:

~ez~ said...

hehehe..sapa laaa retis tu kak anie..hehehe

aNIe said...

Hahaha...Ez...tak berani nak cakap kat sini...nanti kena saman naik court...hahaha

~ yus ~ said...

hahaha..siapa tu kak?

hehe, tak berani sebut ya

Tapi betullah, benda2 mcm ni tak leh buat main, dari blog pun boleh kena saman, takut juga kan kak...:)

iina said...

Ramai kot yg jenis camtu.. tapi sebab tak nampak kan ;)

aNIe said...

Yus... artis tu memang terkenal... kita tak pernah nampak dia macam 'auww' walaupun pernah dgr berita dia mcm tu... susah nak percaya...tapi bila anak tu cakap... dptlah bygkan.. hilang kejap minat ni...

----------------

iina... memang ramai...tapi kita tak nampak... bila dah nampak...adoiyai... hilang ketampanannya sekejap...

cikceriacorner said...

hehehhe..saya rase saya tau kot..heheh

Ummi M.I.M said...

jeng jeng jeng.. siapakah artis itu..

tapi biasa la kak... artis2 laki mmg ada yg mcm tu..

tengok lam tv.. smpai meleleh air liur tergoda...(hahaha.. melampau ler pulak..) sekali terserempak kat luar.. rasa cam nak muntah.. hahahah

aNIe said...

cikceria...hahaha...alah yang ensem2 tu...

-------------

Ummmi...memang pun...meleleh air liur... bila tgk kat luar gaya camtu macam nak muntah...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails