Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, July 27, 2011

Lagi Gambar2 di Semarang...

Rasanya tak banyak nak diceritakan di sini...

Aku cuma nak tempekkan gambar2 hari terakhir aku di Semarang...

Semasa menginap di Hotel Bandaran Asih...pemandangan di sisi hotel ni amat cantik...aku suka...


Sawah padi di sebelah Hotel tersebut...



Wi-fi cuma dpt di kesan di beranda atas hotel ini... jadi kami melepak di sini...


Pelakon2 suara mengambil gambar di batas sawah yang telah kering...

Gambar dari pemilik blog mediahorizon...



Malamnya kami keMalioboro... banyak terdapat kain batik dan berbagai jenis keluaran batik di sini...


Banyak juga terdapat kereta kuda atau dikenali sebagai andong di bandar ini...dan kami berpeluang menaikinya... dengan bayaran yang agak berpatutan...aku tak tau berapa sebab yang membayar untuk kami ialah Ecy...kami di bawa menaikinya keliling bandar... seronok sgt...


Sebelum menaiki kereta kuda... kami di bawa makan di leseran... makan bersila...


Ada pulak yang datang menghibur mendendangkan lagu Wali Band...Aku bukan Bang Toyib...asyikkk!!


Si kecik dengan teh botol...minuman kami ketika di sana...sedap...!



Aku memesan Nasi Uduk...tapi dah habis... jadi makan aje nasi putih dengan pecal lele...


Aku jumpa gerai ni di dalam  shopping Mall - Matahari di Malioboro...menarik kan? Burger Sihat...


Pagi hari Selasa keesokan harinya anak2 dah bersiap untuk berangkat ke lapangan terbang...


Sebelum tu sempat jugak berposing lagik...aku suka gambar ni...terima kasih mediahorizon...

Sampai rumah keletihan tapi masih teringat perjalanan ke Semarang yang menarik... dan menggembirakan...




...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

12 comments:

zino said...

best nya berjalan di tempat orang....

secangkir madu merah said...

tengok gambar saja sudah dapat merasa kerseronokannya.... bilalah saya nak sampai ke sini..

pB said...

seronok kalau dpt peluang begini

ummu said...

salam kak anie
subhanallah, indahnya sawah padi di sana
mesti nyaman dan segar udaranya, kak

nizamsani said...

wah.seronok.

RashAtie said...

waahhh..best!!

Zaitun said...

Makan bersila seronoknya teringat kak Zai masa tinggal kat kampung dulu2.

Ati Masrif said...

bagi ati ni kalau dapat
gi cuti pun dah best
apalagi ke luar negera..
lagi syokkk :)

aNIe said...

Zino...seronok sebab dpt tengok tempat mereka yang tak sama dengan tempat kita

------------------

SMM..Insyaallah satu hari nanti ....akak pun sampai sebab bawakkan si kecik tu

aNIe said...

PB...alhamdulillah...rezeki si kecik tu...

--------------

Ummu...memang best...dah lama akak tak tengok pemandangan macam tu

aNIe said...

Nizamsani...memang seronok...hehehe


---------------

Atie..seronok sebab dpt jenjalan free...hehehe

aNIe said...

Kak Zai..kita dulu semua duduk makan bersila kan... berselera bila tgk berbagai hidangan yg di letakkan di dalam dulang...

----------------

Ati...tambah lagik bila free...semua ditanggung...hehehe...berganda seronoknya...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails