Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Monday, March 7, 2011

Weekend Yang Best....

Selepas melalui hari2 yang tak berapa nak best... at last... aku dan anak2 dapat beronggeng di hujung minggu....

Jumaat malam... Munir pulang ke Shah Alam bersama ayahnya...sebab isterinya ada training kat Klang dan dah seminggu berada dengan kami...

Pagi2 Sabtu cik abang dah pulang semula ke Melaka...

Ude pulak bersama rakan2 pejabat berkemping di Bagan Lalang...

Aku dan yang lain2...?

Aku, Munir, Ade, Farhan dan Fareez pergi enjoy...

Setelah lama tak keluar bersama... selepas waktu zohor kami ke Pusat Boling di Monterez...

Dah berkurun lamanya tak berboling... teruja sgt nak membaling bola boling dah...



Tapi seperti biasa...aku selalunya corot sekali... dpt strike sekali...spare sekali...hahahaha...

Nasib baik Fareez ade kali ni... jadi aku second dari belakang...sayang anak ibu...hehehe

Balik dari boling... kami terus ke One Utama...

Munir ajak makan ayam panggang Pak Kenny...




Masa makan cadang nak pegi tengok movie...

Tapi selepas makan Farhan sakit perutlah pulak...semasa menanti dia ke tandas aku dan yang lain jalan2 ke kedai2 yang berdekatan...

'Nir... nantilah ... tunggu Farhan... nanti dia tak tau kita kat mana...'

'Alah dia dah biasa kat sini lah ibu...'

Hmmm... aku pun teringat Farhan pernah cakap kat aku...

'Alah... kat OU tu ...Farhan takkan sesatlah ibu... OU tu belakang tangan Farhan je...'

Selesai jalan2... kami tunggu Farhan...

Berkali2 telefon... beritau dia kitorang kat mana... dan tunggu punya tunggu... dia tak sampai2 lagik...

Sampai hangin si Munir menanti dia setelah memberitau dia kami kat mana baru dia sampai...rupa2nya dia sesat.  Tulah eksyen lagik... belakang tangan konon...

Masa tu dah pun jam 7 malam...

Nak tengok movie haper nak maghrib ni...

Aku pun ajak Munir balik...dan nasib baik aku dah balik sebab tak lama lepas tu cik abang telefon yang dia on the way balik Shah Alam...

Jadi hari minggu... semua anak2 ada di rumah bersama cik abang kecuali Ude.

Walaupun hari minggu kami tak ke mana2 bersama... tapi seronok.

Sebabnya... cik abang ke pasar... (dah lama tak ke pasar)... kemudian aku memasak di dapur... masak asam pedas ikan parang... ikan keli goreng... sambal goreng ikan bilis... ada ulam2 lagik... (dah lama rumah ni takde ulam)

Sementara aku sibuk di dapur.. cik abang dengan anak2 bujangnya... mencuci kereta... cuci longkang.. cuci tingkap...cuci kipas... seronok tengok mereka bermain air...

Hmmm....weekend yang best... sebab cik abang ada bersama kami walaupun kami tak ke mana2... tapi kami dapat makan bersama... menonton TV sama2...






...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

17 comments:

pB said...

SALAM

sejak ada Adam , jarang keluar hujung minggu ...

takut Adam meragam ...

faridmw said...

salam kak... mmg best dan sedap makanan tu...

aNIe said...

PB...kalau ada budak kecik memang tak boleh nak kluar... kena tunggu diorang besar sikit...

--------------

Farid.. tu tekak orang muda... kalau ikut akak suka makanan kampung...hehehe

♥ manje ♥ said...

as salam kak anie

uish beshnya... manje rindu betul da nak main boling.... skrg ngah sakit kaki huhu ~

Ati Masrif said...

memang seronok bila bersama tersayang
walau tak kemana2 byk xtvt kt rmhkan..

lama ati tak makan pak kenny tu...
my favorite tu ^____~

kak Erna said...

Anie..masa yang dinanti nanti kan..
bersama keluarga..

iina said...

Alhamdullilah.. ari tuh rindu-rinduan.. kali nie dah terubat rindu ;)

Kaktiny said...

mujur akak ikut diaorg.. kalau ikutkan mata yg ngantuk hari tu, sure melepas enjoy best2 camnih.. hhihihi..

aNIe said...

manje... akak dah lama tak main boling.. dulu ade jugak pergi dengan cik abang akak tapi... sejak dia sibuk kitorang jarang dpt bersama...

------------------

Ati...memang seronok... suka tengok bila diorang semua bersama... gotong royong

aNIe said...

Kak.. memang pun...terasa ilang rindu bila dpt bersama sama macam tu...

-----------------

iina... tulah...macam tau tau pulak kan...hehehe

aNIe said...

Tiny ...hehehe...kalau ikutkan Tiny suruh tidur..melepas nak beronggeng dengan diorang

kakpah said...

seronok bila dapat outing bersama keluarga.

secangkir madu merah said...

mmg seronok ya kak berkumpul sekeluarga dan membuat xtvt bersama....

sharifah rosidah said...

hari minggu memang seronok dapat bersmam-sama dengan anak. Anak sulong shidah duduk dikl sbb dia kerja disolaris mont kiara, dah 2 setengah tahun tak dapat balik setiap sabtu dan ahad dia buat master dikampus UUM city center. hari sabtu lepas baru dapat balik makan bersama-sam kembali sbb dah habis master pada hujung bulan 2 hari tu legaaaa. tapi ada tapi lagi dia kembali mendaftar untuk ambik CFA pulak, adoi nanti mesti tak boleh bersama lagi di hujung minggu.

aNIe said...

Kak Pah...tulah...dah lama tak outing sama anak2...

---------------

SMM...dulu kami selalu melakukan aktiviti bersama... tapi sekarang jarang dpt suasan macam tu...

-------------

Shidah...bila anak2 dah sibuk bekerja dan belajar... kita akan rindukan masa2 bersama mereka...

umeboshi said...

k.anie...tak p jln mana2 pun OK, asalkan dpt berhabis masa bersama sama.. itu yg penting..

Kak anie said...

Umeboshi...tu yang best tu...tgk ayah dengan anak buat kerja sama2...seronok

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails