Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, March 22, 2011

Aku Dah Pandai Dah...



Kelmarin aku pi shopping... window shopping je.

Window shopping ngan cik abang di Jusco Melaka.

Memang betul2 punya window shopping... satu haper pun aku tak beli... tengok2 je...

Rancangan awal nak temankan cik abang pergi betulkan jam tangan.  Dari kedai jam tangan kami masuk lepas satu kedai ke satu kedai...

Bukan berdua-duaan...tapi bertiga-tigaan... sebab sikecik aku ada...

Jadi aku tak dapat berpimpin tangan dengan cik abang... aku kena berpimpin tangan dengan si kecik...

Dia cakap...

'Ibu tak payah pimpin ayah... ayah dah besar... ayah tak boleh ilang...'

Adoyaii...!! Sabau aje aku... tak bagi chance langsung anak aku ni....

Semasa masuk je kat Jusco ... aku lihat ada separuh bahagian di Jusco sedang mengadakan 'sale'

Dan seperti biasa... masuk je Jusco aku dan suami pasti berpecah.

Aku ke arah lain... cik abang ke arah lain...

Aku sudah pasti ke kawasan kasut dan beg tangan.

Belek sana... belek sini... tgk harga sana.. tengok sini....

Kiri discount yang itu... kira discount yang ni...

Belinya idak... sebab awal bulan baru beli beg tangan Sembonia yang aku idamkan...

Kemudian si kecik bersuara...

'Ibu ni asyik nak tengok beg tangan aje...boring owang...'

'Alah... ibu tengok je... kalau berkenan ibu nak simpan duit...'

'Ibu asyik kat sini je ayah dah pergi ke mana pun tak tau...'

'Tak pe... ayah kalau ilang kat shopping ibu tau ayah kat mana....ayah pun tau ibu kat mana...'

Bila dah selesai melihat... aku pun menarik tangan si kecik...

Terus menuju ke tempat bahagian kasut lelaki...

Memang tepat tekaan aku... seperti biasa cik abang mesti sedang membelek2 kasut...

Sebab aku tau dia suka beli sepatu kalau kena harganya.

'Hah... kan ibu dah kata... ayah mesti ada kat sini... ibu dah pandai dah...'

Dah hampir 30 tahun hidup bersama...kalau tak pandai2 jugak lagik,,, tak taulah nak cakap ape....






...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

21 comments:

Bio Aura RM650 said...

Salam singgah,
hehe tagline menarik kalau nk buat ni.. window shopping betol x beli pape... nice blog..keep it up

sya said...

isk tak abis ngan beg...

ainnoraini said...

la... same mcm anak saye kak anie...asyik komlen jer..bile mak nye beli kasut n handbag...

pB said...

pB dengan aBear pun kalau ke JJ , mesti berpecah ....


aBear kata : "Baghu jimat maso"


tak romantik sungguh laki pB

aNIe said...

Bioaura...terima kasih kerana singgah...

------------

Sya... selagi ada beg yang berkenan dan mampu...mesti nak beli jugak...hahaha

aNIe said...

Ainn...geram kan bebudak ni... kalau kita beli barang diorang tak pulak komplen... mak2 nak bergaya pun nak komplen...hahaha

---------------

PB... heheheh... org selalu kata... lelaki melayu memang tak romantik... kenalah terima hakikat tu...hahaha... samalah kita PB....

oren said...

hahaha..jeles jek si kecik tuh kan...

eh, saya pon, kalo pegi shopping, mesti tak tau laki saya kat mana..hahaaa..susah nk jangka..

lgpun, baru 9 tahun berumahtangga..kalo dh 30 tahun mcm kak lady, harus la pndai jugak..

hikhikhikhik...

inahamdan said...

kak anie...dh 30 tahun ye kak...xnpk org bau dia pun dah tau....hehehe....

aNIe said...

Oren...hehehe...baru 9 tahun... belum pandai lagik... baru separuh jalan tu... lama lagik nak belajar...hahaha

Si kecik tu memang jeles...tak bagi chance langsung... dah le akak ni jumpa cik abang tu seminggu sekali... kaco betul

-------------------

Ina...betul tu... dalam gelam... bayang dia pun kita kenal...hehehe

MULAN said...

sehati sejiwa...

budak2 camni la kalau kita heret depa sekali pi mana2... ada je fakta yg tak leh nak dielakkan.. sama yg kat rumah ni.. hehe..

kakpah said...

pegi jusco melaka tu memang selalu hilang.. hehe.. hilang kawalan. Mesti ada je yang terbeli.

secangkir madu merah said...

org perempuan mmg sama je minatnya... klu ke shopping complex mesti nak gi tengok tempat handbags, tak sah kalau tak jengok ke situ...hehehehe.. baru bulan lepas beli h/bag baru dah intai lagi beg lain....tengok tengok je kan kak?

iina said...

biasalah apa lagik kita nak tgk kan.. tapi saya n hby klu bahagian yg nak tengok sesama bahagian alat dapur.. hah part tuh mmg leh tgk sesama ;)

aNIe said...

Mulan...hehehe... pakai telepathy dengan cik abang tu...hehehe...kalau dia pergi jauh...kelibat dia je dah kenal...tak boleh nak ilang pun...

Anak2 kita ni jeleslah dengan mak2 diorang... kalau beli barang diorang... pandai senyap je...hehehe

----------------

Kak Pah... kalau tak terbeli kat Jusco pun terbeli kat kedai2 di luar tu kan?

aNIe said...

SMM... tengok2 yang bahaya tu... tau2 2-3 bulan dah ada kat tangan...hahahaha...

Cik abang pernah tanya... buat apa beli banyak2.. akak jawab le.. orang pompuan dengan begtangan tak boleh dipisahkan...hehehe

--------------

iina bahagian barang dapur kena pergi sama2... kalau tak nanti dia silap beli...hehehe

Izariza said...

salam Kak Anie,

skrg ni mana-mana pun sale kan .. kejap2 sale .. kejap2 sale .. habih duit shopping je lah :( kita ni org perempuan memang le kalau dgn handbag, kasut .. alahai .. memang pantang hahahhaa

kak Erna said...

anie..anak akak pun selalu komplen..mak ni asek tengok beg je..he he..

sonata anak kancil said...

samalah kita...gi Jusco ke apa ke...sekodeng kasut - hbag - kalau kena rege nya tak tunggu dah! (nanti terlepas...)

NJ@Goboklama said...

tak minat henbeg, jimat duitku,heheheh... ;D

aNIe said...

Izariza...hahaha...pantang je lalu kedai handbag... mesti nak melencong je..

-------------------



Kak.. tengok beg je takpe... kejap2 beli beg yang cik abg pening tu...

------------------

aNIe said...

Sonata...betul tu... ada duit boleh beli... kalau tak len kali dtg dah kena sambar dek orang...hehehe...akak selalu kena macam tu

----------------

NJ...hehehe...selamat duit...hehehe

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails