Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, August 31, 2010

Shopping Raya Yang Mengecewakan...

 Hari ini...seluruh negara bercuti menyambut Hari Merdeka.

Cadangan Ude untuk keluar membeli baju kurung raya dia hari ini satu idea yang kurang tepat...

Dari rumah mengarah ke kawasan bandar Shah Alam memang tak banyak kenderaan...tapi bila masuk je kawasan sekitar SACC & PKNS ... amboi mak... kereta yang parking di sepanjang jalan dah berderet2...beberapa meter dari PKNS...

Kami letak kenderaan berdekatan Anggerik Mall...

Meredah panas terik bersama Ude dan si kecik...membuatkan si kecik aku merungut...

'Panas lah ibu...'

Tapi kaki terus melangkah...menuju PKNS....





Orang punyalah ramai...langsung tak nampak baju...nak berhenti tengok baju pun tak berkesempatan...orang bersesak2...fenin..!!
Bukan setakat kedai baju je yang ramai orang... kedai emas pun kena serbu...hmmm....banyak duit diorang kan?

Bila apa yang dicari tak jumpa... aku ajak Ude keluar dari situ...aku tak tahan...rasa nak muntah pun ade...bukan dpt tengok baju...tengok orang je...

Kluar dari PKNS.. kami ke Plaza Alam Sentral...



Sekali lagik si kecik aku mengeluh...maklumlah cuaca ari ni panas...

Keadaan orang di sana pun lebih kurang di PKNS jugak...cuma mungkin kawasannya luas...tak lah bersesak sangat...

Pusing punya pusing...

'Jom lah Ude...balik...takde kat sini pun...'

Kami pun kluar dari sana...kaki dah lemah nak melangkah balik...

Kereta nun jauh...hampir beratus meter dari Plaza Alam...

Disebabkan Ude kesiankan aku dan adiknya...dia suruh aku tunggu kat tempat yang redup dan dia yang pergi mengambil keretanya...



Kami sampai ke rumah dengan tangan kosong...terus terdampar di tengah ruang tamu macam dugong kehausan....

Tak beli apa pun...

Len kali nak shopping tak leh pergi masa orang semua cuti...

Serik....!!

Nampaknya kenalah menemankan Ude di lain hari...lain tempat pulak...



...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

20 comments:

Qas Firdaus said...

salam kak anie.

soping time public holiday + weekend mmg satu kesilapan besoooo. buang tenaga je. kalau qas, memang terus tanak masuk. balik je. tak mau cari pasal.

mujur ferdie cuti nya hari orang bekerja. soping time orang pergi kerja best, lengang mall tu. nak memilih pun senang. ni bile dah ramai sangat, tempat ade ekon pun leh jadi takde ekon. buat panas hati je kang. hehehe

PINATBATE said...

ye lah kak.. silap lah kalau shopping time ni..mmg sesak..saya duduk mengemas rumah je seharian ni..dah agak mesti ramai orang keluar memenuhi hajat..tengahari esok baru nak shopping baju anak-anak..lepas balik sekolah /hari kerja lapang..:D

zareda said...

zar kalau nak masuk masjid jamek tu tunggu malam raya ler... ada 2-3 benda lagi nak cari.. cik hubby zar tetiba mengidam nak songkok baru.. layankan aje..

kalau hari cuti, duduk ajelah kat rumah.. semalam dan hari ni memang panas betul

fikah mus said...

dekat kuantan ni pun, ramai orang kak.
mula2 pelik jugak, kenapala mase hari keje ni ramai orang, terlupa yang semalam tu semua orang pun cuti.

elly said...

Memang takkan pegi PKNS ngan kawasan yang sewaktu dengannya untuk shopping time semua orang cuti kalau time nak raya nih....memang nak pitam rasa bersesak-sesak....selalunya pegi time semua orang keje...hehehehe

pB said...

semalam pB ke KLG.
Keluar daru rumah jam 930 pagi.
Sampai depan Kamdar , Kamdar pun tak bukak lagi.
Alhamdulillah , dpt lah beli baju kurung untuk yg no 3 tu.
Keluar KLG , singgah Tesco Shah Alam.
Jam 1 tengahari , selamat sampai umah ....

MOKCIK AZWA said...

huhu...betoi tu kak anie..masa cuti tambahan pulak nak raya nie..memang tak pi la tempat shopping2 ni...tak larat sebab ramai sangat orang..

KAKTINY said...

Syukur smlm cik abang membatalkan niat nk shopping kat PKNS Shah Alam... kalau kami yg dari KL ni ke shah alam, dan pulang dgn tangan kosong.. owh..

beli dekat2 area umah jer.. hehehe...

NJ@goboklama said...

kak Anie, NJ nk dtg umah raya ni boley tak? ;D

aNIe said...

Qas...memang nyesal pergi semalam...kaki punya le letih berjalan...kepala macam nak pitam...nak muntah pun ade...ramai giler orang...silap besooo...kena pergi time orang kerja lah camtukan?

-------------------

Pinatbate...betul tu...kena pergi tengahari...kalau hari cuti buat penat je...hampeh...

-------------------

Zar...cuaca panas terik sekarang kan? Orang kata makin dekat makin mencabar...

aNIe said...

Fikah Mus...orang cuti tu sebab ramai orang kat shopping...hehehe...sana sini pun sama kan?

----------------

Elly...patut kene kluar awal semalam...tu yang silap tu

----------------

Betullah PB...kena kluar awal...kalau lambat tu lah jadinya...

aNIe said...

Mokcik...nak tengok baju pun tak boleh...bersesak2...panas pulak tu...

-----------------------

Tiny...memang pun...kalau datang dari jauh memang tak berbaloi...kecuali kalau dah datang pagi...mungkin ada harapan sebab orang lengang lagik

-----------------------

NJ...boleh...apa salahnya...dialu2kan...dtg lah... lama tak jumpa NJ...

Mak Su said...

sy gi ke jalan tar jer, byk kedai untuk dijejaki

manje said...

salam akak...

kita shopping raya sblm puasa lagi kak... malas nak berasak2 shopping camtu... rimas... ~

kak erna said...

anie..akak paling tak reti nak membeli kalau orang ramai..tu sebab cuti ni..akak dok rumah..tak pening kepala..
dapat juga buat biskut raya..

ChentaHati said...

saya pun shopping baju raya sendiri semalam kat jalan tar yang sesak tak hengat tu! barang2 anak dah lepas dah... yg maknya mmg last minute duk haruk sesak... adoilah mmg tak tahan penat dan panas!

Alina... said...

adoi kak ani..kita dpt bygkn mcmner letihnya kan..kak ani da mcm wartawan dlm kesesakan blh pulak capture gmbr tu..hehhehe...kalo tkde gmbr tak bes lak citer nnti kan...tp pas ni jgn brshoping semasa org cuti..

ainnoraini said...

sekarang ni kak anie mane2 tempat pun ramai org lebih2 lagi time cuti..
nak nengok brg pun tak dpt sebab ramai sangat orgkan...

Anonymous said...

eh kita pon pergi sana masa merdeka kekeke tp sesak punya pasal kensel...mula pi giant...pastu pi subang parade...subang parade punya la sesak...so kensel...gerak ker sacc...sesak jugak....sudahnyer ke tesco jek kui...kui...kui...sib baik tak ramai org...kedai kat tesco sehari - 2 hari sebelum raya dia dah start lelong...klu mula rega rm80++ nnti jadik 2 RM100 atau 3 RM100...tak pon jadik RM35 jekbsehelai...try la tunggu ehhehe
thn lepas byk org beli tinggal tpt gantung jek...

aNIe said...

Jalan Tar...memang macam2 ade kat sana kan...kedai pun pelbagai jenis...tapi tu lah...akak tak pandai nak ke Jalan TAR tu...

---------------------

Manje...akak dah habis shopping dah...tapi anak dara akak tu nak tunggu gaji baru nak beli baju dia...dan dia nak akak temankan...tu yang menapak dlm sesak tu...

--------------------

Kak...hehehe...betullah kak...dok rumah buat biskut lagik sedap kan...tak tensyen meredah sesak...

-------------------

CH...samalah macam akak...untuk anak2 semua dah siap...cuma untuk yang besar2 je tak beli lagik...

------------------

Alina...jadi wartawan sekejap..tak nanti citer tak best...hehehe

------------------

Ain...memang pun...nak tengok barang pun tak boleh...orang je yang ramai...

-----------------

Anon...wah !! Murah tu...tapi selalu bila nak raya kami dah balik Melaka...tak sempat nak tunggu lelong...heheheh

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails