Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, June 10, 2010

Jiwa Yang Adventurous...Tapi Tak Ke Mana Pun...

Pernah dulu aku membelek akhbar....

Kisah wanita yang sukakan gaya hidup lasak dan adventurous...Maznah Zulkifli...

Aku kemudian berbual dgn Ude...

'De....ibu ni sebenarnya berjiwa adventurous macam Maznah Zulkifli ni...tapi tulah ....dulu ibu susah...tak dpt nak buat apa pun...bila kawin...ayah kau tak minat yang adventure...jadi ibu ni terperaplah aje kat rumah'

'Bila sekarang dah senang sikit...ayah pulak sibuk dengan kerja dan program2 dia...ibu teringinlah nak buat apa yang dulu ibu tak dpt buat...tapi....dah terlambat sudah...'

'Ibu nak buat aper...'

'Rasa macam nak bawak motor besar tu....super bike...'


Suzuki Hayabusa...motor yang ude minat...


Macam nak pecah peruh Ude ketawa...

'Mana boleh...kaki ibu tak sampai lah...'

'Ude...kau beli le motor besau...nanti ibu try boleh bawak...kau kan minat nak bawak super bike'

Sekali lagik Ude ketawa....

'Dahlah...ibu ni mengarut je...'

'Tak pun...kau  kalau nak pergi jungle trekking ngan kengkawan kau...panjat bukit tu ajak le ibu...ibu suka...'

'Sekali... separuh jalan ibu dah semput...nak turun pulak nanti lutut dah gigil...'

'Tak baik lah kau ni...mematahkan semangat....'

'Ye lah ibu...semangat ibu tu dah terlambat....'

'Ibu ni...teringin jugak nak buat scuba diving ke...pergi belajar diving ke...mesti best kan...'



'Ibu tau tau...tangki oksigen tu nanti pun ibu tak boleh nak bawak...'

'Saper kata....?  Tak pun kau pergi le belajar diving...dapat lesen boleh pergi diving sana sini...'

'Ibu ingat murah eh?

Hmmmm....terus senyap...

Memang aku suka untuk melakukan semua benda2 itu...

Aku pernah cakap kat anak2 aku...aku kalau diberi peluang nak buat 'Bungee Jump...'



Sekali bebudak ni cakap...

'Kalau le masa ibu buat tu...tali dia tak kuat...sekali jatuh...sesia aje ibu...'

Eiiiii....bebudak ni mematahkan semangat tau...selalu aje camtu tau...

Tapi macam anak aku kata....

Dah terlambat nak buat tu semua. 

Tapi paling tidak pun...kalau dpt ikut pi jungle trekking pun best jugak...



Hmmmm....siapalah nak ajak aku kan...Ude pun takmo...kalau Ude ajak pun...mau ke cik abang aku lepaskan...?

Alar....lupakan ajelah...buat apa nak memeningkan kepala...

Dok umah...lagi baikkkkk!!!






...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

12 comments:

kak Erna said...

Tau pun..he he..anie tu..sesuainya jenjalan kat bando je..kat shopping complex tu..tok sah nak berangan nak yang lasak2 tu...tak dapat izin punya..he he..jangan marah.bukan nak patahkan semangat anie..dah terlambat...he he..tapi..tak pe..anie..bolih berangan

zareda said...

kak lady

masih belum terlambat. kalau minat aktiviti lasak jom join JICA panjat gunung fuji julai ni.. RM4.5K jer semua tanggung..

geng mem bikers pun ramai gak yang dah berusia.. dah bercucu pun ada..

aNIe said...

Kak...hahahaha....yang penting tu..tak dpt keizinan...huhuhuh....

Berangan free ye kak...mimpi bungee jump okaylah...

--------------------------

Zar.nak pi bukit tinggi pi shopping ngan kak sya pun tak leh lepas...hahahaha....

leeya said...

hehe..yg penting kena husband bg pelepasan akak..hehehe..kalau tak bagi..memang berangaaan je laa..

saya pon suka suma aktiviti tu..nk bawak moto besar..hehe..tp tatau la husband kasi ke x.hihi

Anonymous said...

masa saya baca interview ngan Tun Mahathir, reporter tanya kenapa dia tak minat Activity lasak...dia jawab Aktiviti lasak akan merosakkan joint/otot...kesan dia masa tua nnti br nampak, bukan sekarang...so saya terus tak minat hehhehhh

idahani said...

kak anie, apa kata kak anie kumpulkan beberapa org kawan ke tmn negara provided dpt lesen besau dr cik abg ler yer..best wooohh..

yg mematahkan semangat tu patut buat kak anie lebih bersemangat..cececeh..chaiyok kak anie..

PINATBATE said...

kak anie..
hidup kita di dunia ni sekejap saja..tak lama..buatlah apa saja yang kita inginkan asal saja tidak melanggar peraturan Allah..
Yg penting,jaga diri..dan gembira..sambil mensyukuri nikmat kehidupan..

aNIe said...

Anon...hmmm...mungkin lah kan...bila dah tua semua tu terasa...tapi...rugi jugak tak buat perkara tu...nak tgk dasar laut...mesti cantik...nak daki gunung tengok keindahan alam...hmmmm

----------------------

idahani...lesen besau yang susah nak dapat tu...hehehe

Selagi tak dpt...memerap di rumah je lah...

----------------------

Pinatbate...bersetuju sgt dengan pendapat pinat...apa2 pun kita kena mensyukuri nikmat yang ALLAH berikan...

HappyIrfa said...

adoi..akak ni buat saya gelak sensorang tau..tak tahan tu nak wat bungae jump..eeeeeeee ngeri

m.q said...

bestnya kalau dpt buat semua tuuuuuu

Kak anie said...

Leeya...hahaha...lesen tu sampai bila pun tak boleh dpt tau...nak pergi jenjalan pun susah...inikan nak pergi segala benda yang cik abang akak mesti kata mengarut je...hahaha

-----------------------

Irfa...hahaha...tulah pasal...mesti syok kan...mesti rasa macam nak terkeluar isi perut tu...

----------------------

m.q...sesuatu pengalaman yang menarik kan?

Yg tak pernah patah semangat said...

salam.. semua..
saya suka semangat kak anie ni.. dan saya suka sangat nak sampaikan mesej ni kpd semua..
kalau kita rasa nak capai sesuatu impian tu,,, usahakanlah dan teruskan dgn niat yg baik semasa masih ada hayat di dunia ni..
yg penting,,, semangat juang tu tetap ada..
alasan ??? kalau betul2 nak, usahakan dgn cara yg baik dan rasional..family tu semua pun penting. restu mereka lagi menambah keberkatan..pedulikan je kata2 tak bermotivasi drpd org lain..
org lain mungkin suka jadi pemerhati, tunggu dan lihat dan tak buat apa-apa..
tapi akak ni ada semangat lagi..
coz end up hanya diri kita sendiri dan Tuhan saja yg tahu apa yg bermain dlm kotak fikiran kita..
jangan mengalah..kak. sy suka semangat akak..
all the best !

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails