Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, May 5, 2010

Nak Menonton Iron Man 2...

Hari ini Rabu...kalau tgk movie...dapa

t murah...

Jadi malam ni aku nak bawak anak2 pi tgk Ironman 2...



Dah lama tunggu filem ni selepas tengok Iron Man 1 dulu...dan aku bersama anak2  memang peminat...Robert Downey Jr...

Cuti hujung minggu kelmarin nak bawak mereka pergi tapi tak dapat sebab cik abang malas nak keluar...letih katanya...

Dah dpt green lite dari cik abang untuk bawak mereka malam ni...sebab nak tunggu ayah mereka pun hujung minggu ni dia tak dpt balik...

Insyaallah...malam ni kami akan menonton show lepas maghrib.  Hiburan2 jugak...tapi tanggungjawab mesti ditunaikan dulu...itu pesan aku pada anak2...kalau nak tengok movie...mesti ambil tiket yang tidak mengganggu waktu solat....

Bila bercerita ttg menonton wayang...teringat kembali kenangan ketika menonton masa anak kecik2 dulu...


Dulu masa 2 orang yang besar tu masih kecil ade lah pegi bawak masuk panggung...adik-adik ipar aku suka tgk tayangan midnight...so aku ni kalau tengok midnight kene le angkut yang 2 orang tu sebab takde orang nak jaga.

Bayangkanlah yang no. 2 tu...Ude... masih 4 tahun masa tu...masih menyusu...so bawaklah bekal susu 1 botol...& tak tinggal bantal busyuk dia. Masuk dalam beg plastik...sampai je kat panggung..suami aku suruh aku beli jajan sikit...so aku ngan anak2 pun pegi beli...semua masuk dalam beg plastik tu...jadi penuhlah beg tu..buncit...dengan susu..bantal..keropok, kacang...macam2.

Masa aku jalan semula ke tempat cik abang...banyak  mata yang menjeling pada aku...berselisih ngan org kat panggung tu...ade yang senyum2 kambing..yang pandang semacam pun ade...barulah aku perasan ..agaknya diorang semua pikir aku beli jajan sampai kembung satu beg..


Dan kalau nak tau..bantal busyuk dia tu masih lagi dia bawak kesana kemari..dah lebih 20 thn...dok asrama pun dia bawak...naik bas pegi jalan pun dia bawak...bila dah kerja....ada event di tempat lain pun dia bawak...cuma hari tu dia pergi ke Jakarta aje aku tak bagi bawak...
 
Isyykk...kalau kawin nanti camaner le nak buat tu...?  Aku dah cakap kat dia...kalau dia kawin...nanti bantal dia tu aku buatkan jadi macam bantal kecil yg diorang buat main batu seremban....buat 2 biji...jadi masa dia tidur...letak dua2 kat lubang idung tu...
 
Terkekek2 dia ketawa...
 
 

...

 Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

10 comments:

sI tEDI said...

he he he he. leh tgk ni!

tulipurple said...

Mcm sy gak kak anie...angkut seme x kire masa kalo nk sangat tgk wayang...hihi.tp citer romantiks x dapeklah...potong stim nk fehlong nnt hahaha.

Psst....ude,x risau pasal itu bantal.nnt nk kawen bgtau akak...kisah kita same!akaknye sampai skrg ada hokay hihi masih elok berkepam n anak2 pun tau tu mommy punye huhu. :D

ainnoraini said...

hby saya pun nak tengok movie tu...dia mmg minat cite ganas2 ni...tapi saye tak berapee le... tp temankan le jugakkk...

Cikidong said...

best citer ni.. tak rugi tiket.. dari awal sampai abih syiok... D:

DeeDee said...

enjoy the movie kak anie. ironman 2 mmg best! :D

kak Erna said...

anie..macam akak pernah cakap dulu..bukan tak teringin masuk panggong..anak2 puas memujok..masalahnya..remote volume tak de kat tangn akak..tu yang susah tu..

kak ina kl said...

tak suker tgk cerita ganaz cam ni..

ElyaElmo said...

bestt gileee ironman kak...!!~ thumbs up!!
pas ni tgk ipman pulakkk phewwww~

"MULAN" said...

nak pi tapi penat sebab berkubang dengan baju kotor balik liburan... hubby bawak anak2 je.. depa kata best.. tengok cd je kot nanti.. hahaa..

Kulop Asfarinas said...

Trailer Iron Man 3 dah klua! Nampak macam teruk kali ni Tony Stark kena. Siap masuk spital lagi. Rumah tepi lautnya pon hancus kena tembak. Collection armornya habis terbakar. Babak-babak last seolah-olah menunjukkan Tony Stark/Iron Man akan mati...

Saksikan Official Trailer Ironman 3 (2 min 06 saat) di www.sinema.my

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails