Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Saturday, May 1, 2010

My Little Baby dah Besar....

Masih ingat tak lagi pada my little baby...Lolly...




Sekarang dia dah besar....

Dah 5 bulan kot usianya...dah semakin montel...bulu semakin gebu...
bulu ekornya sungguh cantik...macam ekor tupai..




Dah semakin nakal...

Dia cuma duduk dalam rumah je...tak dibiarkan keluar...

Tapi kalau dapat keluar...memang macam kucing gila...

Terus berlari-lari menyembunyikan diri di bawah kereta...takut kena tangkap dan kena kurung dalam rumah semula.

Kalau sorang diri jangan haraplah boleh tangkap dia...kena ada 2-3 orang untuk menangkapnya semula

Disebabkan sikapnya itu...selang beberapa hari kelmarin...hampir saja dia dilanggar kereta....kerana dia berlari terus ke arah jalan di depan rumah kerana pintu pagar terbuka.

Untung nasiblah jalan di depan rumah aku ni jalan mati...memang tak banyak kenderaan yang lalu...

Fareez yang melihat dia berlari terus ke jalan dah menangis .... takut Lolly dilanggar katanya.

Kini aku dan Ude sedang bercadang untuk mencarikan Lolly boipren.

Sebelum ni memang kami nak kasikan dia...tapi sebelum tu ...aku nak jugak dapatkan keturunan dia.

Selepas berbincang dengan Ude...kami sepakat nak hantar dia ke rumah kawan Munir yang ada kucing jantan jenis Persian.

Tapi keputusan muktamad belum lagi dibuat. 

Tengah fikir2 lagik ni...

Tapi macam tak caya pulak dia nak jadi ibu nanti...

Untuk pengetahuan semua....kucing Lolly aku ni...tiap kali lepas buang air besar...Ude mesti bersihkan bontotnya...

Dulu...dia selalu cebokkan Lolly dengan air...

Tapi sekarang dia dah gunakan....




Ada tak kucing sesiapa yang buang air gunakan Baby Wipes ni...?

...

Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

10 comments:

Qas Firdaus said...

hahahahaha mcm kucing qas nama adot. sama baya dengan loli. ekor dia mcm bunga semalu kaler pink tu. kalau time dia berak. dia tak tinggi sket bontot dia mmg sah melekat kat ekor dia. kena cebuk. haha

Kak Elle said...

Billy pun saya bersihkan dgn baby's wipe yg tampa alcohol.

wah mangkin cantik si Lolly ye sayang Billy sudah di sunatkan...haha

shafarina said...

akak, dekat the mines ada satu kedai pet yg jual wipes khas utk pet. :)

kak Erna said...

anie..cantik lolly..tapi..adeke ani samakna dengan ekor tupai..tupai cantik ke..he he..

sI tEDI said...

alahhhh baiknya ude..

untung lolly..

usia 5 bulan dah sesuai bercengkerama ke kak?

Kak anie said...

Qas...tulah pasal...kalau tak dicebokkan nanti Ude kata bau busuk...hehehe

---------------------

Kak...bukan main gebu sekarang...sedap dipeluk...tapi tgh nakal...

--------------------

Safarina...akak tak perasan pulak kat klinik haiwan kat sini ada tak wipes tu

--------------------

Kak...ekor dia tu cantik...macam ekor tupai...kembang...heheheh

-------------------

tEDl...akak baru nak tanya tEDl...selalunya berapa bulan baru dia pandai bercengkerama...rasanya 6 kot...

aisha said...

hahaha..saya ingat housemate saya jer kijer nyer kucing berak basuh bontot..rupa nyer ada org lain gak yg buat kije gitu..kesan nyer, sampai skrg kucing dia tak pandai bersih bontot sendiri..

Anonymous said...

Kak Anie, org kenkadang guna wipes tu gak.Akak try gi kedai pets...pastu carik baju2 fancy utk Lolly.Sure lawa kak...kucing org siap ada t-shirt man u lagi.

zino said...

dah makin comel.. gebu nya bulu dia..

Kak anie said...

Asha...hahaha...memang kene bersihkan kalau tak bulunya yang panjang tu terkena najis...

Aha...yelah agaknya mesti nanti dia tak pandai bersihkan bontot dia sendiri...

----------------------

Anon..hahahha...ada t-shirt Man U ke? Alahai...mesti tomei....

----------------------

Zino...dah makin sedap dipeluk

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails