Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Friday, February 19, 2010

Internet..oh ...Internet...!!!




 Semalam dan malam sebelumnya

rumah aku tak ade internet...

sebab streamyx aku buat hal...

aku rasa kehilangan.

Aku rasa rindu pada kawan2...

Aku rasa rindu pada dunia luarku...


Aku seorang suri rumah...

Internet adalah umpama jendela ku...ke dunia luar.

Berada di rumah sepanjang hari menguruskan rumah dan anak2...

Hanya internet...menjadi media aku untuk berhubung dengan kawan2...

Kawan2 blog...



kawan2 Facebook...



Menjalankan perniagaanku...

menjawab email2 ku...
 
mendapat berbagai berita dari internet.

Kalau cik abang ade...dialah yang membeli akhbar...dan menukar channel untuk mendengar berita...

Tapi bila cik abang takde...tak ade akhbar...dan TV aku akan bertukar siaran bila saja siaran berita...mesti kerja si kecik tu...asyik tgk kartun aje...pantang aku bergerak dari TV...pasti siaran dah bertukar...

Jadi  melalui media2 di internet lah aku mendapat segala berita....

kadang menonton rancangan kegemaranku online...


Banyak ilmu pengetahuan yang dpt ditimba jika rajin mencari...terlalu luas dunia internet untuk diterokai...


Bila seharian tanpa internet...takde  perkara yang dapat aku  dilakukan...  
aku jadi bengang...
jadi mengong...rasa macam hilang sekejap dunia ku...

Tapi seharian tanpa internet...banyak pulak kerja rumah yang dapat aku bereskan...

Hahahaha...

Itulah baik dan buruknya internet pada ku....






...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

18 comments:

tunbegia said...

sungguh blogger tegar,

salamm,

leeya said...

wahhh...ni mmg addicted dah ni.hehehe

tp samala dgn sy.kalau sehari tak bertenettt..haishh..sungguh tak lengkap la hidup! ;p

pB said...

mai ler lepak pejabat pB ...

bukan ada orang pun


ramai yang cutiii

flygurl said...

sy pun sama..
rasa gelisah kalau x bukak internet sehari...

ez said...

heheh..tp sunyila kalo akak coti berblogging..heheh.tp kan kak kalo xde intenet ni..sy pon gelisah..resah..

ez said...
This comment has been removed by the author.
nuraarin-life said...

Patutlah kak anie diam jer...

Internet sekarang mmg penting untuk kita akk, buat kerja @ mencari maklumat

KLMari said...

kami yang kat office ni pun sama gak kak...rasa macam tak leh keja aje bila internet down..padahal system tak pakai internet pun...kkekhkhehe....Memang terus potong stimlah kalau takde internet....:)

- kak ina - said...

utk org yang bekerja, kalau balik rumah, x heran dah internet... kira nak guling & rest habis2an.. hehe

sya said...

Ha ha disebabkan tak de tenet aku menjuarai cafe world.. ha ha ha

Mak Su said...

saya kalu kat opis kat ternet, mmg rasa weng weng, rasa nak geget orang jer... ahaks

dlt said...

ni namanya internet mania.... hehe.... tanpa mu ku tak bermaya....

Mummy Rizq said...

so far streamyx kat rumah tu tak pernah wat hal... lagipun time saya tgk internet is tengah malam. sebelum tu sibuk melayan anak & hubby...

Zareda Norman said...

kak anie

tanpa internet siapalah kita.. heheh cik hubby zar sekarang tak terkata apa dah dengan peel zar dan internet...

Erna said...

anie..dah o.k lah internet ni ye..sebab dah bolih tulis blog..akak bekerja jadi belum la rasa macam tu..cuma rasa seronok berkawan..walau pun belum pernah bersua..tapi..rasa macam dah kenal.lama...pelik kan..

aNIe said...

Tunbegia...dah bertahun2 memblog...tu yang rindu kalau tak jengah 'rumah' ke 2 ni...

Salam...

----------------------

Leeya...memang tak lengkap...addicted betul

----------------------

PB...alamak dah terlepas...internet dah ada...hehehe...

Nanti kita janji2 untuk jumpa lagik ye

---------------------

flygurl...memang rasa macam kehilangan sesuatu...tak lengkap rasanya

--------------------

ez...heheheh...rindu akak eh...kalau duduk ngan akak pulak...jgn terperanjat...akak boleh bercakap je tau...hahaha

--------------------

nuraarin...lebih2 lagik yang buat bisnes...takde internet...shoruuu miss lah...hehehe

--------------------

KLmari...bila takde internet...rasa macam tak dpt jadi ahli mesyuarat tingkap...hahaha

aNIe said...

Kak ina...tulah...sebab yang kat opis tu kadang mau muntah dah mengadap pc tu...hehehe

---------------------

Sya...gelak besor eh...!! Hehehe...seb baik sekejap je tau...

--------------------

Maksu...jgn geget orang...nanti jadi vampire...hahahah

-------------------

dlt...memang pun...internet mania...hehehe

-----------------

Mummy rizq...dah lama streamyx ni tak buat hal...agaknya ada hal masa hujan ari tu...

------------------

Zar...akak ni cik abang takde sini...boleh le mengadap laptop ni...kalaud ia ada...dpt mengadap malam je...tu pun sekejap je...hehehe

-----------------

Kak...kalau bekerja kita dpt jumpa kengkawan kat luar...jadi ilang le sikit rasa bosan tu...banyak cerita...banyak berita dpt dengar...anie dok umah...kalau takde internet...mau rasa macam cacing kepanasan...hehehe

Selalu membaca cerita kengkawan...membuatkan kita mengenali mereka dah lama...bila nak jumpa kak?

cj'alhafiz said...

hahahaha!!! memang internet sgt penting dan banyak kegunaannya... as a student, cj rasa internet sgt membantu. that's y bila wifi kat kampus cam hampeh...rasa sgt bengang.... nak beli broadband sndri tak mampu la plak...wakakaka!!!

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails