Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, January 12, 2010

Weekend Marathon...

Hari Sabtu lepas...aku tak balik Melaka...sebab rasa letih sgt memandu setiap minggu berulang alik ke Melaka...

Dah puas lepak2 kat rumah...jadi bosan lah pulak...terus tanya anak2...

'Nak pi tengok movie tak?'

Farhan pantas menjawab

Nak...!!

'Citer aper?'

'Sherlock Holmes...'

'Okay...Jommm!!'

Terus suruh anak siap2  dan off went to Bukit Raja...


Cerita memang best...sebab yang berlakon ialah pelakon yg aku minat Robert Downey Jr...sejak filem "Iron Man' dulu...memang aku suka lakonan dia...serius...tapi kelakar.



Pada akhir cerita...nampaknya filem ini bakal ada sequelnya...




Habis movie...dah malam...aku cakap ngan anak2...takmo makan fast food lagik...jemu...sebab Jumaat baru makan KFC..






Jadi dalam perjalan balik...kami singgah di 'GENG'S CORNER'...
pekena Kuey Teow Kung Fu,  Nasi Goreng Pattaya & Nasi Goreng USA kegemaran Farhan
Makanannya tak sempat diambil gambar...kerana anak2 dah lapar...dah kenyang baru ingat...hehehe


Ahad pula...pepagi aku dah menyiapkan sambal bilis untuk sorang rakan blogger...Yanie...sebab aku ada janji untuk bertemu dengan dia di Centerpoint...Bandar Utama

Disebabkan kami pergi sebelum sarapan...aku dan aeez brunch kat KFC..si kecik yang mintak..aku tak minat sgt.

Lepas jumpa Yanie...aku terus balik ke rumah dlm jam 2...dan menyiapkan smartcoco yang dipesan pelanggan & terus ke Xtreme Park S.Alam...dari sana aku ke Seksyen 9 untuk menghantar Jus Al-Khaira & Smartcoco ke sorang lagi pelanggan di sana...dan dari sana aku ke Cyberjaya...

Ke Restoran Saba...yang menghidangkan menu dari negara Arab...

Pertama kali ke sana...mudah mencarinya...cuma cari jalan ke Cyeberjaya Business District...dan dari situ dah nampak dah restoran tersebut.

Tak lama menanti...Sya sampai dengan Amiza...




Menu kami...seperti biasa...dah makan baru ingat nak snap gambar...hahahaha


The Appertizer...




..Lamb soup..untuk aku je...Sya tak makan kambing...sedappp!!!




...Bavaria...minuman orang Arab...yang berperisa memang sedap...tapi yang Regulur...Errrkkk!!  Aku tak boleh minum....

Tapi makanan di sini memang sedap...malangnya hari kami datang tu Restorannya sedang diubahsuai...maka banyak makanan yang tidak dapat dihidangkan...

Nanti aku pasti ajak suami aku ke mari...puashati...!!






...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

12 comments:

Ummi365 said...

haaaahhh gi mana tu .. tak ajak ehhhh.. tak mau kawan..

hehehe.. dah tau kak ani nak kesana. Ari tu ummi makan saba' kat rumah ni, sama jugak tak dapat makan apa yang dikehendaki sebab tiba2 masa sedang mengorder letrik tak ada. yang ada nasi mandi je.. makanlah kami dalam sinaran lampu emergency hehehe.. next time datang rumah ummi pulak makan saba' ya.. atau pun kita jengjalan kat mall baru lah.. datang tau jangan tak datang.

MAMAMIA said...

Bestnya lah kalau tiap2 weekend dapat macam ni....

I dah lupa dah apa kami buat weekend hari tu. Age is catching up..

sI tEDI said...

weekend g KL.. he he he

Zareda Norman said...

kami ni dekat aje ngan CJ tapi kemaruk makan arabic food kat Al-Rawshaw jugak.. ehhe may be stau hari kena try kot saba ni

aNIe said...

Ummi...nanti one fine day...we will be there...kita pi jenjalan...makan2 ye...moms outing...hehehe


----------------------

Mamamia...memang best...seronok...tapi penat...phewww!!

----------------------

Wah tEDl..pi KL tak cakap...hehehe...

----------------------

Zar...sya dah makan kat RawshaW...tapi dia prefer Saba' ...katanya lebih sedap...memang nasi dia sedaplah Zar...cubalah...

arsaili said...

salam...wahhh arab food...saya kurang skit arab food yg biasanya banyak berminyak dan cepat muak....tapi bole try mana tau kena selera...

en_me said...

makannns.. ekeke

POSH76 said...

sis sedapnyer tempat makan tu nak trylaa nanti

dah lama tak kene makanan pak arab ni

hehe

KAKTINY said...

akak buleh layan makanan arab eh..

walaupun cam teringin gaks.. tapi.. tekak tiny tak lepas la kak.. huhuhu...

MULAN said...

saba memang best kak anie... dah lama tak pekena saba.. hhmm bila nak pi lagi ni..??

Nong said...

Kak nong spent the weekend catching up on my sleep...

aNIe said...

arsaili...macam makan nasi beriani yang sedap...

Cubalah..

-----------------------

en_me...makan...jgn tak makan...

-----------------------

Posh...trylah...memang sedap...cuma masa akak datang tu restaurant tgh renovate banyak masakan takde.

-----------------------

Tiny...makan yang boleh diterima tekak je...hehehe

----------------------

Mulan...akak dah lama tak makan nasi arab...last sekali makan masa mertua ke mari dulu

----------------------

Kak Nong...keletihan & kurang tidur ye...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails