Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, December 3, 2009

Jom Pi Menonton...

Dari hari minggu lepas aku dah plan dengan anak2 nak pi tengok movie Rabu ni...sebab Rabu tiket murah.


2-3 hari jugaklah aku dok memikirkan...nak pi tengok citer aper...aku surf jugak cinemaonline nak tengok rating pada movie yang sedang ditayangkan.


Mula-mula hati lebih kepada nak tengok 'New Moon'...sebab...sejak tengok cerita 'Twilight' di HBO minggu lepas...hati ni berkobar2 nak tengok 'chapter' yang baru.


Tapi fikir punya fikir...disebabkan aku nak bawak si kecik ni...lebih baik aku ajak dia tgk citer Christmas Carol...


ada hari kami nak pergi tu...aku cakap dgn Farhan nak tengok 'Christmas Carol' dia beriya-iya takmo ikut aku. Kemudian kawan dia call ajak dia tengok movie....disebabkan Farhan pun nak pi tengok movie dgn kawan2nya...maka aku biarkan dia tengok New Moon...dan aku bawak Fareez pi tengok Christmas Carol.





Sampai je kat Sunway Piramid...aku dan Farhan serta kawan2nya mengambil haluan masing2...mula2 aku pi booking tiket dulu...dpt je tiket...terus jenjalan ngan si kecik...pi makan sundae kat Burger King...


15 minit sebelum tayangan aku pi beli popcorn & air pulak. Seronok si kecik tu dpt makan popcorn sendirian tak payah nak 'share'





Fareez 'enjoy' tengok citer tu...biarpun ianya cuma citer 3D kartun...tapi kaya dengan mesej. Watak Scrooge yang menggunakan suara Jim Carrey betul2 seronok ditonton...kelakar tengok ekspresi mukanya biarpun cuma filem animasi.



Keluar dari panggung...aku & Fareez pi jalan2 di Marakesh...amik gambar...pastu makan burger di Mc*...




Kira2 jam 6.30ptg aku bertolak balik dengan Fareez...

We had a good time together...macam kata Amy Search...berbaloi-baloi...!!



Sebuah cerita animasi yang menarik serta sarat dengan mesej...


...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

14 comments:

Helena said...

bestnyer tgk wayang. Helena dah tengok New moon and 2012.... best jugak esp new moon....

kids pun sibuk nak tgk christmas carol....... jim carrey mesti la best kan. :D

pB said...

tak sempat nak tengok wayang

nak gie Y.E.S pun tak sempat gak lagi


akak


Metrojaya tengah Sales tu kat Stadium Malawati

Dan esok JVC lak pun buat SALES

KAKTINY said...

syoknyer akak tgk wayang ngan anak..

ni pon.. dok bertagak hari nk tgk new moon.. huhuhuhu...

cepat sungguh masa berjalan skrg nih.. cam tak cukup jer 24 jam.. dan 2 hari cuti.. huhuhuhuhuhuhu..

tulipurple said...

amvoiii chubbynye aeez skrang....sy tunggu dvd jer ler nnt nk tgk citer tu seme.

p/s:alaaaa..bestnye metrojy warehse sales tu!

Kak Elle said...

baru tak kata si tulipurple dah tulis pun..tapi nak jugak tulis bulat nya si Aeez skg pipi bak bola sekarang...tu agak suka makan meatballs sampai 10...haha

sI tEDI said...

ini kira berdating dgn anak lah ni ye kak?

Erna said...

salam anie..seronok nya.jenjalan dengan sikecik tu..akak ni tengok wayang ni lemah sikit la..bila anak2 ajak sebok la akak callkan sepupu2 dia mintak tolong temankan anak pi tengok wayang...selalu dia pujok mak nya ajak masuk same..akak jawab..mak tak bolih masuk..wayang tu kuat sangat..kalau mak ade remote untuk kurangkan bunyi dia mak masuk....he he..alasan

Mak Su said...

yeah!! quality time with family

Kak Anie said...

Helena...akak memang nak tengok New Moon...tapi nanti beli CD je lah...sebab bawak si kecik ni tentu dia nak tengok citer kartun

--------------------------

Alahai PB...malas dah akak nak pi kat stadium tu...rasa macam tak boleh nak bernapas...ramainya orang...tapi kalau ada geng nak pergi memang syok...

--------------------------

Tiny..tulah pasal...masa sekarang berlari kan? Rasa macam cepat aje dah nak ujung tahun...

-------------------------

Tulip...memang dah bulat dah...hahaha

Tunggu je DVD nanti...serupa jugak...

Sales tu jugak yang menggoda eh?

-----------------------

Kak elle...tu lah pasal...sekarang selera dia menjadi2...

----------------------

sI tEDl...aha dating ngan si kecik tu....abih ayah dia takde sini date ngan dia je lah..

----------------------

Kak erna...mmg pun...kalau tgk wayang yang ada soundsystem kuat tu...bagai tersentap2 jantung dibuatnya...

Hehehe...kelakar aje akak kata kalau ada remote...

----------------------

Maksu..sesekali dpt jalan2 camtu memang berbaloi...

oren said...

sok2, bila anak2 dah besar skit, bleh la usung yg bongsu nih p tgk wayang (cam akak :)

la nih, mmg tak leh p mana..kalo p pun, hadui la..penat kepung..beli tak tera mana sgt..letih mengejar jek..

zue said...

kes sy ni mcm sama je mcm kak anie nak nengok new moon tapi fikir kan ada sikecil tak leh pulak.

sikakak pulak dah berkali2 ngajak. klu susah sgt sy beli dvd cap ayam je kot. hehehe.

ILA said...

Ila punya turn nex wek pulak...
nak tgok phasilan baru dari afdlin sauki:)
sanggup ambik cuti semata2 nak luangkan amsa dgn kids..
amboii..tiba2 rasa jeles dgn k.ani..jadi house wife tak yah fill up borang cuti:)

Zareda Norman said...

kami baru nak plan pi tengok 2012

Kak Anie said...

oren...masa anak kecik2 ni memang tak leh nak usung masuk panggung...buatnya dia melalak bergema satu panggung...

----------------------------

Zue..ehehhe...cap ayam pun cap ayam lah...asalkan dpt tengok..

--------------------------

Ila...akak pun dah bercadang nak tgk filem aflin shauki tu... sebab memang minat semua filem dia...

--------------------------

Zar...2012 tu bebudak ni kata best...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails