Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Saturday, November 21, 2009

Peringatan di Musim Cuti...


Semalam...semasa sedang makan bersama Farhan & Fareez...


'Dengar sini...ni cuti sekolah dah mula...ibu nak bagi peringatan okay...'


Kedua-dua anak ku memandang aku...diorang pikir peringatan aper le agaknya yang aku nak cakap...


'Start coti sekolah ni...korang ade rumah kan? Korang cuma boleh tengok Tv masa ibu tak tengok ...masa ibu tengok TV ialah dari jam 2.30 ptg....sampaaiiii.......'


Farhan dan Fareez masih melongo mendengar apa yang aku nak cakap...


'....hmmm...sampai pukul 12 mlm....'


Farhan & Farezz pandang memandang dengan muka penuh keheranan...pastu terus ketawa....


'Aik!!...Abih kitorang nak tengok kol braper...'


'Korang tengok pagi je...'


'Abih kalau kitorang bangun lambat?'


'Nasib ler...bangun ler pepagi kalau nak tengok tv...'


'Eiiii...ibu ni teruk tau...' Farhan gelak2 bercakap dengan nada tak puashati...


'Ok...ok...ibu kasi chance...waktu ibu...2.30 tghari....sampai 5.30 ptg...pastu korang tengok...kol 6.30 ibu nak tengok balik...sampaaaaaiiiii malam...'


'Larrr....sekejap je...ibu ni tak aci tau...siap bagi peringatan...cakap dari 2.30 sampai pukul berapa ke...rupa2nya sampai malam...tak aci camtu...'


Terkekek-kekek aku ketawa...tak kesah le aci ke tak aci...janji aku dpt tengok rancangan aku...(kejam tak??)...heheheh....







...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

18 comments:

zino said...

ibu memang bijak.. hehe

Erna said...

anie...siap bagi peringatan tu..tengok tajuk..ingatkan ape la amanat anie untuk anak2..rupenya pasal tv...He he..akak kot pasal tv memang anak2 tak heran..dia orang tau..mula aje..mak dia cakap..bukak canel yang mak suka..ambik bantal baring..lepas tu..lenaa..dia orang dah dapat tengok balik dah.

Tirana said...

Kak Anie...

Saya lain pulak.. Kalau anak tak diberi tengok tv, dengan saya sekali tak boleh tengok. TV semua kena tutup... Diorang kena study masa cuti ni..

silversarina said...

siap peringatan lagi , sure budak2 tu pelik ingat peringatan apa ..rupanya jadual menonton TV maknya ...kelakarlah akak ni :)

Kak Elle said...

apa bu???

takpe Aeez kalau ibu nak tengok tv pada masa yg panjang tu amek aje laptop ibu....hahaha

Leeya said...

hehehe...klaka la kak anie ni.


takpe2..jgn kasi diorang tgk tv lama sgt..hehe..ibu2 takpe.. ;p

small gun said...

uish... kejam tu, ibu nya pulak nk conquer tv musim cuti skolah ni eh

kak anie said...

Zino...ibu mesti sentiasa bijak...hehehe

------------------------

Kak...anie kalau tgk drama kegemaran memang jarang terlena...tu yang bebudak tu geram tu...especially Farhan...dia kata ibu ni...sampai citer indon pun ibu nak tengok...hahaha

-------------------------

Tirana...baru2 cuti ni boleh bagi diorang enjoy dulu...nanti dah bulan Disember boleh mula study...

-------------------------

Rina...Farhan asyik ulang2 aje cakap...'ibu ni siap bagi peringatan...ingatkan peringatan aper le'

Hehehe...akak ni memang suka menyakat bebudak tu...


----------------------------

Kak elle...sekarang masalahnya dua2 ibu nak conquer...aci tak? Hahahaha...

---------------------------

Leeya...tulah pasal...ibu tengok lama2 takpe...bebudak tak boleh tgk tv lama2...

---------------------------

Small gun...bila lagik nak berlaku kejam...masa diorang kecik ni lah...hahahaha

ibuVouge said...

betul tu kak lady
suka ayat ni
'bila lagi nak berlaku kejam...masa dia orang kecik ni lah'

iv setuju dengan ibu..ahahahha

Ajzie said...

Kelakar la akak nihh

HappyIrfa said...

adoi..ada2 je akak ni tau nak ngusik anak tau.kena beli satu lagi tv nampak gayanya ni

MOKCIK AZWA said...

wakaka...bijak betul ibu dorang tu kannss...tabik spring kat akak...hehhee

oren said...

hahaha..

dasat tul ibu dia nih :)

mira besa komplen bila saya asik tgk cerita cina..

dia kata..."asik cina..cina..cina..takde cerita lain ka??"

hahahahahahaha.....

iina said...

Tak kejam kak.. bercakap benar itu lebih mulia hehehe ;)

Nazali Noor said...

Kak Ani kejiiiiiiiiiiiiiiii..hahahahaha

Kak aNIe said...

IV...dah besar nanti lom tentu dpt mengenakan diorang...hahaha

-------------------------

Ajzie...suka sgt menyakat bebudak tu...

-------------------------

Irfa...kat belakang tu ade...tapi gambar tak cantik...sebab takde ariel untuk bebudak main game je...tu yang berebut kat depan ni...

------------------------

Mokcik...kena membijakkan diri...nanti kena buli...hahahaha

-------------------------

Oren...anak2 akak ni pulak...'ibu ni kejap2 drama...drama...drama je...'

-------------------------

iina...hahaha...kena cakap awal2...tapi tak buat perjanjian...jadi bila2 aje diorang boleh buat keputusan sendiri...hehehe

--------------------------

Nazali...tau tak pe...hahahha

jus call me ida.. said...

best nyer dapat ibu macam kak aniE!

Kak aNIe said...

Ida...

Hehehe...ada masa kena tegas...ada masa kena menyakat...ada masa kena bergurau...baru le anak2 betah di rumah

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails