Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, November 12, 2009

Dah Sampai Masanya....


Dah sampai masanya untuk membuang segala lemak yang terkumpul...lebih dari 2 bulan yang lepas.

Masa sebelum puasa ...berat badan dah rasa ideal..56kg. Nak kurus lagi aku rasa pada usia aku sekarang dah tak sesuailah pulak. Kalau dulu 52 pun nampak okay...tapi bila usia dah meningkat...55 rasa macam muka nampak cengkung. Jadi aku dah tetapkan nak maintain 56 kg aje.

Selepas berehat lebih dari 2 bulan dan mengumpul segala lemak2 ...makan rendang...lontong...nasi lemak...dan beraneka jenis makanan yang 'berkhasiat' dan berkalori tinggi...maka semalam....dah tiba masanya untuk ...berAEROBIK...!!!

Kelas aerobik dah ditutup sebelum puasa lagik...masa hari terakhir beaerobik...kami semua berharap semoga kelas akan dimulakan secepat mungkin selepas Hari Raya nanti. Masing2 semua takut...badan yang dah terasa ringan itu akan berat semula selepas berehat.

Semalam...yang datang kelas cuma 5 orang aje...maklumlah bila dah lama meninggalkan kelas...masing2 liat nak mulakan semula.

Ber'aerobik' selama 1.30 jam semalam membuatkan segala urat2 yang dah lama berehat terkejut.

Pergi ke kelas dengan cergas dan lajunya...tapi balik aku dah macam angkasawan turun dari bulan....adooooiiiii....!!! Sakit segala2nya...

Padanlah muka aku...asyik melekap depan komputer sampai tak sempat nak bereksersais sendiri...mana urat2 tu semua tak terperanjat...

Pagi ni...walaupun masih sakit2 badan ni...tapi terasa ringan...

Sekarang berat badan dah 59kg....target untuk turun...3 kg je...hehehe...tapi bukan itu sahaja tujuan beraerobik ni...yang penting...sihat...betul tak?





...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

19 comments:

nasazfrog... said...

kak lama tak nampak.. rindunye...:)

AyunasiA said...

hikhik 1.30 jam tu sama x dgn satu setengah jam?

saya pernah jugak, org tanya, pukul berapa? singgit setengah. masa tu kul 1.50.

sI tEDI said...

kak anie.. saya dah lama x buang lemak2 badan.. :(

Mak Su said...

wah!!! kuruslah akak ni, cayalah!

KAKTINY said...

betul betul betul.. yg penting sihaattt... hehehheee...

(tapi tiny selalu mengelat bila cik abang ajak jogging.. huhuhuhu)

zue said...

berat badan zue tak pernah melebihi 45 kg. makan boleh tahan juga.
dulu2 rajin juga berjogging kat area rumah ni. skrg ni ada pnyakit M.
(musim org poco2 lah kak anie...aerobik ni nmpak dah kurang)

Kak aNIe said...

Nazas...akak pun dah lama tak menjengah blog nazas...sekarang sibuk kat facebook...hehehe...

--------------------------

Ayunasia...hehehe...1.30 jam. tu...patut kena tulis. 1 1/2 jam kan? Hehehe...malas lah nak ada / tu...tu yang tulis 1.30 ..1 jam 30 minit...tak sama tau dengan 1.50..hahahah...tu dah tonggang tebalik dah...

---------------------------

sI tEDI...akak kena buang...sebab akak tak tinggi...nanti merayap aje...

----------------------------

Maksu...kalau tgk sendiri...taklah kurus...okay aje...sebab akak ni tak tinggi jadi kalau rendah...macam peti ais kecik...hahaha

----------------------------

Tiny...Mana boleh ngelat...kena eksersais tau...*akak pun selalu ngelat* ...hehehe

---------------------------

Zue...okaylah tu...tak payah nak eksesais...cuma kena jaga pemakanan seimbang aje...

Psst!! Aerobik akak tu ada poco2 sekali...tu yang syok tu..

ez said...

akak..lemak sy lagi banyak..berkilo2..hehehe..emm..start next week nak main badminton kasi kurus lemak cair..hehehe..

iina said...

wah kak.. chaiyok22.. teruskan usaha ;)

Led said...

sure kak lady ni cutting model...:)

silversarina said...

Bagus tu aerobik untuk kesihatan.

Saya dah berenti aerobik lama dulu sebab pernah pengsan masa aerobik sebab tengah darah tinggi, bila tunduk terus pitam.Sekarang saya jog atau brisk walk je 3x seminggu .

Nana.... the only me. said...

salam kak lady..

sihat ke..
akk, ni my new url.. so pls delete yg dulu dlm list akk tu yer :)

Zareda Norman said...

kak anie.. kengkadang nak bearobik ni kena tengok kapasiti badan kita jugak.. tambah org pompuan ni impact berat lebih kat kaki..

Zar sejak injured lutut ni dah stop briskwalk.. disember ni boleh start balik kot.. jalan laju laju bagi jantung bekerja sikit

NBK466 said...

Tuh jari dah kurus dok menaip komputer jerk tuh..he..he.he..

kak aNIe said...

Ez...Jgn sampai masa nanti jadi liat nak pi main tau...jgn lupa...masa untuk buang lemak..

----------------------------

iina...memang kena teruskan usaha...kalau tak nanti macam2 penyakit yang hinggap...hehee

----------------------------

Led...cutting model haper nya...model ketot...hahaha

---------------------------

Rina...tak pe...buat apa saja asalkan ianya riadah untuk mengeluarkan peluh...yang penting badan sihat & jantung kita sihat...

---------------------------

Nana...okay...nanti waktu senggang akak buat ye...thanks for the update

--------------------------

Zar...memang pun...akak masa buat tu...tgk2 jugak apa yang boleh & tak boleh buat...kalau bab lompat2 tu memang ler akak tak lompat...hehe

Kena mula semula Zar...tapi jgn paksa...asalkan jantung bekerja...

--------------------------

NBK...Eh!! Macam tau2 aje...skodeng eh..? Hehehe

jus call me ida.. said...

salam kakanie.. kak anie p gym kat maner?? nak tau gak??

KV said...

akak!!! 56kg tu berat idaman saya tau! Uwaa.....lg 8kg nak kena buang. Tatau nak wat cemana dah ni. Huhu

kak anie said...

Ida...akak join kelas aerobik aje kat taman ni...tak pergi gym pun

KV..takpe KV...selow2...Insyaallah berjaya...

small gun said...

saya nk join gak boley ke kak? dah lama sgt x bersenam nih

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails