Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, June 23, 2009

Cerita di Hari Bapa...

Terima kasih kepada yang membuat komen pada entry Hari Bapa...aku tak dpt nak jawab satu persatu...


Hari Bapa...apa yang aku buat?

Kami tak ke mana... Cik abang aku balik Melaka...pastu kene tahan sampai hari Ahad malam baru dapat balik.

21hb juga merupakan Harijadi Puteri ku yang sorang tu...Huda....yang lebih suka dipanggil Ude.

Takde apa2 yang kami lakukan...aku cuma menelefon dia yang sedang bertugas sebab ada event dan menyanyikan lagu 'Happy Birthday' untuk dia. Tergelak2 dia...sebab aku nyanyi..

'Happy Birthday to you, Happy Birthday to you...
Happy Birthday my Mbamm Bim Bom'

Hahahaha...suka sebab dapat menyakat dia.

Nak sambut 'Hari Bapa' pun cik abang aku takde...Hari Minggu tu semua sibuk dengan urusan masing2...Farhan pula ke Bengkel PMR.



Tengaharinya kami ke Majlis Perkahwinan kawan Ude di Kota Damansara. Selepas makan dan berjumpa pengantin aku masih enggan balik sebab seronok melihat 'musician' yang diberi nama 'Borak Asmara' bermain secara 'live' kat sana. Lagu mereka tu sedap2 pulak...dengan lirik2 yang menarik. Gembira berjumpa kawan2 Ude yang semua memanggil aku dengan panggilan 'Ibu'...terasa begitu mesra dengan mereka.




Petangnya aku ke rumah Sya...sebab mengambil barang2 yang dikirim bapak pada Sya minggu lepas. Semasa dalam perjalanan ke rumah Sya...aku bertanya Ude...

'Ude...nak belikan apa untuk maklang ye...?'

'Ntah ler...ude pun tak tau...'

'Kita ni datang selalu tgn kosong je...maklang kalau datang umah kita sarat bawak kuih...'

'Tulah...'

'Dengkil dah lepas pulak...kalau tak tadi boleh singgah beli kuih pau...'

'Takpelah ibu...kita bawak perut aje dah...'

Hehehe....

Sampai rumah Sya...mengambil apa yang patut serta memberikan sambal kiriman dari staff Sya...aku dan Ude makan nasi beriyani daging yg Sya masak. Sedang makan Farhan call aku dan memberitau aku dia jatuh dari basikal...luka berdarah.

Kelam kabut aku makan dan bersiap2 untuk balik.

Sampai saje kat rumah aku tengok lutut dan tangan dia masih lagi luka berdarah. Setelah meletakkan barang2 aku terus membawa dia untuk diurut sebab katanya tangan kirinya sakit tak boleh di pusing.

Semasa kat rumah tukang urut tu...dia memberitau aku bahawa tangannya tak boleh diurut sebab ada retak....kena bawak ke klinik.

Klinik berdekatan dah tutup masa tu...jadi aku balik dan buat bandage untuk tangannya dan bercadang membawanya esok aje.

Semalam cik abang membawa Farhan ke klinik....sampai di klinik dan setelah di X-Ray...sah patah kata doktor...tapi tak patak semua. Doktor menyarankan kami ke hospital...dan semasa kat sana tangannya di simen separuh. Sebab doktor kata patah separuh...jadi tak perlu simen semua. Dalam 2 minggu boleh sembuh.



Jadi 2-3 hari ni rumah aku macam cuti sekolah...sebab Farhan dpt MC 3 hari...dan Fareez pulak 2 hari...sebab dia kena Asthma...

Sakit tekak bila diorang ada kat rumah berdua...asyik nak bergaduh aje...geram aku....

Esok dua2 aku nak suruh ke sekolah...sebab Farhan biarpun dapat 3 hari MC ...tapi memandangkan dia akan menduduki PMR tak lama lagi dan sakitnya pun tak seberapa...lebih baik dia ke sekolah.





...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

25 comments:

silversarina said...

Macam2 terjadi ye kak.

Happy belated birthday pada Ude !

Pada Farhan dan Fareez semoga segera sembuh .

kakpah said...

hujung minggu ni ada cerita suka dan ada cerita duka ye anie. Nasib baik patahnya tak teruk. alhamdulillah.

happy belated birthday juga pada ude.Pada farhan, bolehlah tadah tangan yang bersimen untuk untuk kengkawan sain he..he..

Kak Elle said...

Happy belated b'day pada ude ala kesian nya Farhan tgn yg patah di urut pulak adoi mesti sakit bukan main tu...lain kali gi lah tengok doktor dulu ye?

kenapa dua2 bf saya ni seme kes asthma ah...hehe

maklang said...

harap semenya bernasur sembuh...

jangan akak kena sakit tekak pulak sudah lah...

take care ye!

aNIe said...

Salam rina...tulah...malang tak berbau kan...kalau nak kena dah tak boleh nak buat aper dah...

Thanks for the wishes & doa buat Farhan dan Fareez

-------------------------

Kak Pah...tulah...banyak pulak cerita hujung minggu yang singkat tu...

Simen dia separuh aje kak pah...yang bahagian bawah je simen...kemudian dia balut dengan bandage...

-------------------------

Kak...masa bawak pi urut tu...orang tu tak urut...dia pegang aje dia dah tau...& dia yang suruh pi doktor...nasib baik dia pandai...

Hehehe...sianlah akak dpt BF dua2 asthma...

-----------------------

Maklang...dah balik dari umrah ke...alhamdulillah...hehehe...kalau tekak sakit...main tangan aje lah...

Thanks maklang...

Anonymous said...

salam kak any

tak gatal ker?? biasanya org kata simen tu bila panas, berpeluh ..

Farhan, jaga diri tu

Ude , happy belated besday















*pB*

Ummi365 said...

a aa ya ummi ada dengar tadi dari kawan tu dia dengar farhan jatuh.. kuat bunyinya. tapi farhan kata tak apa2.. ohh teruk jugak rupanya.

semoga farhan cepat sembuh. dah nak exam ni.

and happy besday to ude jugak

ilah1908 said...

semoga farhan cepat sembuh. anak ilah pun amek pmr tahun ni ..perempuan.

utk fareez tu akak p beli vermox kat farmasi. ubat cacing ni bagus utk lelah ...anak ilah yg sulung 20thn tu dah sembuh dah. resdung pun akan ok. kalu akak nak tgok gmbr ubat tu buka blog ilah MLM ilah tu...

lama ilah tak buka blog kak anie ni...x dan...tst la hubby dah ada ni..hehehe..kalu buka pun tak dan baca...pagi ni free dan posa sunat rejab...sempat la baca...

sya said...

Patut le lambat datang rumah aku ropenya mendengau kan DJ.. cheh

kad0k. said...

semoga farhan cepat sembuh..pmr pon dah dekat kan..:)

HappyIrfa said...

HEPI BELATED BESDAY PD UDE..

harap tangan farhan baik spt biasa.kalau macam my hero,xperati betul2 mmg nampak normal..tp kalau pegang mmg dpt rasa sikit kecacatannya..

ez said...

ude..eppy belated besday...
moga farhan dan aeez cepat sembuh..

oren said...

samalah..

kalo hari minggu kan, mmg sakit tekak..asik gaduh jek bebudak nih pun..

bila masuk weekdays, rasa lega sbb bleh larik jap masuk opis :)

Laracroft74 said...

kak anie punya darling dah balik kerja kat sini ke.. seronokla akak ye.. budak lelaki kalau tak jatuh, tak sah...mesti injured sana sini kan..

iina said...

cian ye farhan.. heheheh kak.. dah musim cuti sekolah jek kat umah tuh ;)

Mak Su said...

aramak, kita tak sambut hari bapa :(

CuTeMiUt78 said...

padat ngan aktiviti ya kak.. emmm kesian farhan.. tu patah tangan kiri ya. takpe la klu kiri. sekurang2 nya blh menulis lagi kan kak..

aNIe said...

PB...simen tu separuh tangan aje...atas bandage...simen kat bawah...jadi takle teruk...kalau gatal boleh bukak kejap...

Thanks for the wishes

----------------------------

Ummi...tulah bila jiran2 semua tanya okay tak...dia kata ok je...dia segan sebab diorang nak bawak pi klinik...

Thanks for the wishes ummi

----------------------------

Tulah...akak tau cik abang ila ada sini tu sebab ilah tak masuk blog akak. Memang bagus ke?...Nanti akak cuba...


Anak2 yang nak periksa kita yang berdebar2 kan? Risau pulak sebab ari ni dia demam...tak dpt pi sekolah lagik.

Selamat berpuasa ilah...

--------------------------

Hahaha...sya...pecah tembelang aku..hahahaha


---------------------------

Kadok...tulah...harap2 cepat sembuh...risau pulak

---------------------------

Thanks irfa...sikecik tu pun pernah patah jugak ke? Tapi memang tak perasan...

---------------------------

Ez...thanks...

--------------------------

Oren...anak2 kita ni bila kita kat rumah diorang manja...bila kita kat tempat kerja pandai pulak diorang menguruskan diri kan?

--------------------------

Laracroft...masa bawak pi ke tempat urut tu...adalah sorang budak tu cakap...alah anak lelaki...kalau tak jatuh...tak luka tak sah...

Cik abg akak dah ada kat sini dah...

-------------------------

iina...tulah...geram betul tau...anak lelaki asyik nak bergasak aje...

------------------------


Maksu...hari2 yang lain adalah hari bapa juga..

-----------------------

Cutemiut...dah akak suruh dia ke sekolah...lemas akak dibuatnya bergaduh je kat rumah

Masy said...

epy blated bday utk kedua2nye hehehe

Intanaziela said...

happy belated bday utk ude..dan utk farhan..get well soon...fareez pun sama...

MULAN said...

happy belated birthday to ude..

alahai.. moga cepat sembuh farhan & fareez..!!!

aNIe said...

masy...thanks...

Inanaziela...terima kasih...alhamdulillah nampaknya Farhan dah nampak okay...

Mulan...thanks...Alhamdulillah...kedua2nya dah pun sihat...

Vimax top1 said...

OBAT PEMBESAR PENIS,==>

PEMBESAR PENIS,==>

VIMAX ASLI,==>

VIMAX, ==>

obat vimax,==>

VIMAX ORIGINAL,==>

vimax pills,==>

VIMAX ASLI CANADA,==>

KLG ASLI USA,==>

JUAL VIMAX,==>

KLG ASLI==>

KLG==>

OBAT KUAT,==>

VIAGRA,==>

ALAT BANTU SEX,==>

OBAT PELANGSING BADAN,==>

OBAT PEMBESAR PAYUDARA,==>

OBAT PERANGSANG WANITA,==>

PENGHILANG TATO,==>

KONDOM,==>

JUAL KLG PILL,==>

JUAL VIMAX ASLI,==>

Vimax top1 said...

clinic herbal | Obat Kuat, Pusat Obat Kuat, Obat Pembesar Penis, Vimax, Vimax Pills, Vimax Asli, Jual Obat Kuat, Vimax Original, Vimax Asli Canada, Pembesar Penis, Obat Kuat Pria, Obat Kuat Herbal, Alat Bantu Sex, Obat Vitalitas, Obat Vitalitas Pria, Obat Pembesar Payudara, Alat Pembesar Payudara, Obat Pelangsing, Pelangsing Badan, Obat Pelangsing Herbal, Obat Penyubur Sperma, Obat Perangsang, Obat Perangsang Herbal, Perangsang Wanita, Obat Peninggi Badan, Peninggi Badan, Obat Penggemuk, Obat Penggemuk Badan, Obat Penggemuk Herbal, Obat Perapat Vagina, Perapat Vagina, Obat Pemutih Badan, Obat Pemutih Wajah, Obat Pemutih, Selaput Dara Buatan, Selaput Dara, Selaput Dara Palsu, Selaput Dara Tiruan, Obat Penghapus Tato, Obat Penghilang Tato, Celana Hernia Magnetik, Celana Hernia, Obat Hernia, Obat Hernia Herbal, Alat Pembesar Penis, Sex Toys, Vagina Toys, Vibrator, Kesehatan, Obat Herbal, Kondom. info selengkapnya kunjungi web kami di: Alat Bantu Sex

Vimax top1 said...

ALAT BANTU SEX,==>
ALAT BANTU SEX PRIA,==>
BONEKA FULL BODY,==>
BONEKA FULL BODY SILIKON,==>
BONEKA SEX FULL BODY,==>
SEX TOYS,==>
BONEKA FULL BODY TERBARU,==>
ALAT BANTU SEX MURAH,==>

ALAT BANTU SEX WANITA,==>
VIBRATOR,==>
PENIS GETAR GOYANG,==>
DILDO ELEKTRIK,==>
DILDO,==>
PENIS MUTIARA,==>

OBAT PELANGSING,==>
OBAT PELANGSING BADAN,==>
JUAL OBAT PELANGSING,==>
OBAT PELANGSING HERBAL,==>
PELANGSING BADAN,==>
OBAT PELANGSING PERUT,==>
OBAT PELANGSING MURAH,==>

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails