Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Friday, April 10, 2009

Ontahmano...

Kelmarin...

Aku keluar bersama Ude dan anak2...

Sebelum beredar balik...aku dan anak2 duduk di tepi kereta Ude sambil menghabiskan aiskrim yang dibeli sebelum keluar dari Plaza tadi. Ude memang tak suka kalau adik2nya makan2 di dalam kereta...

Sedang kami menikmati keenakan aiskrim tersebut...lalu sekumpulan gadis2 remaja di sebelah kereta Ude...

Tetiba mereka berhenti...seorang darinya mejengah 'sticker' yang ada di belakang kereta Ude...



'Eh....University Ontahmano...?' bersuara sorang dari mereka...

Yang lain datang menjengok

'Eh! Ado ko??'

'Ontah...'

'Kek mano yo...?'

'Ontah...kek Ontahmano ler...' sambil gelak2 dan berlalu pergi...

Aku dan anak2 yang lain senyum2....



Dari mana aku beli sticker tu ye....?

Dari seorang rakan blogger lama ...Ontahsapo...dan sticker tu pun dah lama aku beli...baru ditampal Ude....




...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

40 comments:

idahani said...

hehhehhe..hah tu baru letak sticker tuh..org dah heran jerk..kot letak len2 x tau ar apa jadi..

Mamamanja said...

ontahsapo la yg belaja kek universiti ontahmano tuh! heheheh

sya said...

Universiti ontah mano tu kek mano gak tu?

ILA said...

Salam kak..sihat ko??
UNiversiti ONtah Mano carilah kek mano2...memang tak ke mano2 lah jawabnya Milah oiii...

hehe..org jawa nak ckap bahse negeri..

zareda said...

ontah kek mano U ontah mano ni yo...

cuba kira berapa banyak 'o'???

hehheheh

Ajzie said...

yup la pernah tgk ada sorang blogger jual sticker kereta nih.. dah lama dah since 1-2tahun yg lepas kot... Ajzie ternampk masa bloghopping tak silap nya...

p.s
sorry la kalau salah

Qas said...

orang nogori la gamak eh budak perempun tu. :D

NONIE AZIZ said...

keta nonie pun ada kak lady...dah banyak kali gak orang tengok sticker ni dewang akan pusing dua kali untuk baca sticker tu..kekekek

silversarina said...

Memang jadi tandatanya ... yolah kek mano U tu :)

Neeza Shahril said...

cool sticker tu..
sesuai untuk orang yang suka sangat tampat sticker U kat kereta..
biar orang tertanya-tanya kan.. hehee..

aNIe said...

idahani...tulah..sebab tak pernah dengar sticker tu agaknya

------------------------

Mamamanja...itu yang den tak tau tu

------------------------

Sya...kek mano mano jo lah...

------------------------

Ila...akak ni sihatlah ado nyo...

Mmg tak ke mano2 tu nanti...

------------------------

Zar...kalau dah cakap negoghi tu...memang berderet2 'o' nya...hehehe

-----------------------

Ajzie...memang dulu dia jual...tapi sekarang tak tau le...nama blogger tu Ontahsapo...akak pun dah jarang masuk blog dia...sebab dia jarang update...

-----------------------

Qas...mmg orang nogori le gamaknya tu

----------------------

Nonie....akak tau nonie ada beli...sebab kita dulu kan sama2 masuk blog dia...dulu nonie guna nama mamarisyia tu...hehehe

Tertarik nak beli sebab unik...kan?

------------------------

Rina...tu ler pasal...mesti diorang pun dok terpikir2...

------------------------

Neeza...aha...betul tu...kadang ada orang tampal sticker U berderet2....

Intan Rosnitta said...

Salam Kak Anie,

Lucu betul sticker tu... mesti semua org senyum2 bila baca.

;)

zino said...

ontahsapo belajar ontahapo2 kek universiti ontahmano hehe..

kereta zino pun ada sticker tu hehe..

Rantong said...

Sertai rancangan terbaru berjudul: "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" 24 jam sehari, 7 hari seminggu, hanya di kaca screen komputer anda...

PuteriSatu said...

leh tersenyum kan kak tengok sticker tuh.

13may said...

hahha hahha hahha

blackpurple @ jowopinter said...

Saya punya nanti nak tampal juga di cermin belakang kereta-lah. Hehehe!

yuka said...

kak aNIe saya penah tengok sticker ' idon'tgoto University'... macam nak sindir org yang suka letak sticker universiti jer kan...

© Opah De said...

He he he... cute sungguh. University Ontahmano... ha ha ha... kalau kami lekat kat Incik Black, mesti orang ingat kami betul-betul graduate dari U tu... ha ha ha... sihat kakak cayang?

maklang said...

uni tu kek nogoghi agak eh...cubo tanyo kek zino...he..he..

Led said...

ontah sapo la yg buek blog tu?

KV said...

hahahah..ingat lg masa memula ontahsapo wat sticker ni.

Kak Elle said...

kesian budak2 tu tipah tertipu ek...hehe

Kopi Suam said...

kak ani saya pun selalu gak terserempak ngan keto2 yang dok tampal sticker university ontahmano tu heheh heheehhe...

ingat depa sorang ajo ko poei university... :)

iina said...

wah kak best jek nyebut ye.. ontahmano university hehehehe ;)

ez said...

ehhehe..kelakola..

sally said...

hehehe..kek mano la U Ontahmano tu..

agak eh..studentnya pun ontah dari mano....

kad0k. said...

wujud ke uni tu kak? hahaha

Laracroft74 said...

kak anie...ontahlaa....tak dapek den nak nolong... :-))

zue said...

apa2 aje le.
layan...zass

lady D said...

nak jugak sticker mcm tu...kat mano boleh den dapek...jgn jwb ontahmano sdh....hehehe

NJ@goboklama said...

IDONTGOTO University,eheheheh.. :p

CuTeMiUt78 said...

heh..heh.heh.. terpinga2 gak.. kat mana tu..

Mak Su said...

moshkil, kat mano tu ontahmano?

Mama Rock said...

hahaha, my fren has one too. mano lah dio ni sekarang hah!

RaFFLeSiA MeRaH said...

huhuhu...sy tau kak kat maner...universiti tu mesti ader kat nogori sembilan kan?? hhehehehe....

Masy said...

mcm penah tgk laa ehehe

aNIe said...

Intan...baca2...pastu tertanya2...hehehe

---------------------------

zino...beli kat si OS tu kan? Dah lama dah kenal blog dia tu kan?

---------------------------

Puteri1...senyum dan terfikir...kek mano ye?

---------------------------

13may... :P

---------------------------

BP...lorrr...tak tampal2 lagik ke?

---------------------------

Yuka...sticker camtu akak tak jumpa pulak...yang jumpa semua Universiti luar negara banyak...hahahha...tulah...ntah ye ntah tidak...

---------------------------

OD cayang...akak sihat...cuma sibuk je...

Yelah kalau tampal kat Encik Black...orang semua ingat betul2 ada U tu kat sana... :D

--------------------------

Maklang...zino pun tak tau kek mano...hehehe

-------------------------

led...tulah pasal...ada ada aje kan?

-------------------------

KV...lama dulu kan...dan dah lama akak simpan sticker tu...beli 2...satu untuk ude...satu untuk Munir

--------------------------

Kak tu lah pasal...tertipu dah si tipah tu

--------------------------

Kopisuam...kalau saper yang ada sticker tu mesti kenal ngan blogger tu...

--------------------------

iina...memang sodap nyobut eh...

--------------------------

ez...hehehe...comeiii

------------------------

sally...tu lah pasal

------------------------

Kadok...kalau nak tau tanya tuan empunya kereta...hahaha

------------------------

Lara...tu yang susah tu... hehehe

-----------------------

zue...iyolah...layanzzzz

------------------------

Lady D...hehehe...akak tak tau blogger tu ada jual lagik tak...tapi ari masuk blog dia dah takde promosi lagik dah

-----------------------

NJ...i go to 'umahmaksiti'...hahahaha

-----------------------

cutemiut...hehehe...saje2 bagi gempak

----------------------

maksu...tulah..ontahmano ontah...den pun tak tu

---------------------

Mamarock...hehehe....kene perhatikankan kereta2 yang ada sticker tu...mungkin dia kot

---------------------

Rafflesia...ntahlah...kek ontahmano pun tak tau le..hehehe

----------------------

Masy...dari blogger lama tu...ramai yang beli masa tu...

hanimndroid said...

http://ontahsapo.blogspot.com/2006_07_01_archive.html

ha, sy dah tlg akk ingatkan kat ner and bile akk beli....

ayumkay said...

ontahsapolah yg buh namo tu ekkk.. kretip sungguh..ngeh.

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails