Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Monday, March 16, 2009

Tag dari OPAH DE...

Aku tak tau nak tulis apa...memang ada dalam kepala apa yang nak ditulis...tapi takmo keluar pulak...jadi aku nak buat yang mudah je...

Aku nak jawab tag Opah De tersayang...

Ini tag dia:

1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones.

2. It doesn’t have to be in order.. as long as you love the movies, it will be fine.

3. You have to tag another 5 person to answer this tag.



Jadi di sini aku paparkan 5 buah filem romantik yang aku minat...hingga sekarang....

Pretty Woman...memang best...masa ni Richard Gere muda lagi...ensem...


Wedding Planner....Aku suka citer ni sebab aku minat hero dia...Matthew McConaughey & heroin citer ni...Jennifer Lopez...


Aku amat meminati cerita ini...dan tiap kali menontonnya aku pasti menangis...sedih sangat pada cinta yang tak kesampaian...cinta yang dipisahkan oleh darjat....



Serendipity...aku dah tengok cerita ni lama dulu...masih simpan VCDnya sampai sekarang...suka sgt....


Dan last sekali...cerita ni...GHOST...
Walaupun cerita ni macam kisah khayalan tapi ianya begitu memikat hatiku...

Opah De cayang suruh aku buat 5 aje movie...tapi aku nak buat 10...hehehe...suka hati aku je ye...

Sebabnya...aku ni bejiwa romantik...hahahaha...macam ye ye aje...jadi byk sgt cerita romantik yang aku suka sampai sekarang...dan yang tak boleh aku ketepikan ialah filem2 Hindustan yang menjadi kegemaran aku...

Biasalahkan...dulu masa muda2 suka cerita Hindustan...sebab ceritanya membuat kita dibuat perasaan cinta...dengan lagu2 yang sedap (bagi peminat Hindustanlah) dan hero serta heroinnya yang cantik2...dan ensem...



Cerita cinta yang telah menjebak aku dengan cerita2 SHAH RUKH KHAN...semuanya gara-gara Ude yang suruh aku tengok cerita ni...lepas tu...aku mula menonton cerita ni berpuluh kali...tiap kali tengok aku menangis...aku sedih...huhuhu



Lepas tu ...aku jatuh cinta dengan cerita ni...aku beli VCD...aku tengok sampai CD tu menangis sebab tak larat lagi melayan aku...kisah cinta lakonan SRK ni memang membuat kita berada di awang-awangan...


Ini adalah filem Hindustan yang aku minat selelpas filem2 SRK....filem kegemaran aku dan Ude...kalau rindu nak tgk cerita Hindustan...aku dan Ude akan menonton filem2 ini...



Aa Gale Lag Ja...adalah cerita lama lakonan Sashi Kapoor...hero kesayangan aku di masa lalu. Aku suka cerita ni sebab lagu dia sedap2...dan cerita dia juga menarik...asyik gitu...

Dan akhir sekali...BOBBY...siapa tak ingat cerita Bobby kan? Kalau mereka yang seusia dan seangkatan dengan aku pasti tau cerita cinta agung Bobby...aku tengok cerita ni kat panggung 3 kali...hahahaha...teruk betul penangan Bobby masa tu...

Okay...tulah filem2 cerita romantik yang aku minat sampai sekarang...
kalau filem Melayu...yang paling aku minat sampai sekarang ialah filem
SUARA KEKASIH...
lakonan Ogy Ahmad Daud & Azmil Mustaffa....
aku suka cerita tu sebab cerita tu cerita cinta sedih...
bila menonton filem tu aku menangis tersedu-sedu...huhuhuh

Okaylah...sampai di sini aje...
aku tak tau nak tag siapa...jadi tag ni habis di sini....




...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

38 comments:

pinatbate said...

wahh!!
hebat kakAnie ni...;D

zino said...

memang romantik habis ni hehe bobby tu zaman zino belajar kat jalan semarak dulu tu hehe

Nong said...

Macam dino, cerita bobby tu kak nong tengok tahun 70'an dulu, gi dengan pakwe naik basikal he he..

Nong said...

Bukan dino, zino lah... Agak2 nye zino ni sebaya dengan kak nong :)

iina said...

wah kak.. peminat hindustan ye.. cite lama lagik tuh kan kak.. ;) bobby aa gale lag jaa tu klasik tuh kakkk..

Kak Elle said...

wah anie kita ni sama lak suka cerita romantic...hehe

kakpah said...

kuch kuch hota hai tu kpah tengok berkaki-kali sampai anak pun naik jemu. tiap kali tengok, menangis. satu lagi cerita Mann lakonan amir khan. tangkap nangis sume tu.
alahai... zaman gila hindustan dah berlalu. Herohero kegemaran sume dah tua-tua.

ez said...

wah..kak anie..so ramantic la..heheh..tp org pon stju ngan kak elle,suke gak tgk cite romantic ni..hehhe

zareda said...

kak ani

kak ani patut tengok My Best Friend Wedding..

tangkap leleh tau.. dan Message in the Bottle..

^ez^ said...

akak...beshkan tgk cite2 camni.ez suka cite2 romantik and sweet.bessh je nk tgk.hehee..industan mmg peberet ar.mojhse dosti karoge tu mmg best sgt.kt hostel dulu layan berpuluh2 kali.lagu2 die besh kan?tp cd ez da ilang da.huk huk..sama la ngan kuch2 ota hai tu.mmg best..suma cite box office srk mmg suma best kan..

AZWA said...

kuch kuch hota haiiii.... ( sambil bayangkan nyanyi keliling pokok hahaha)... memang sukerr sangat ngan filem nie.

ada satu filem hritik roshan ngan amisha patel..tak hengat nama...ayooo tu pun melelh gak air mata nengok huhuhu

filem omputih..love story huhuhu sedeyyy

dlt said...

ala.... roman nya....
kehkeh... kak, saya pun suka citer kuch kuch tuh. tah berapa kali ulang tah.
citer omputeh, sleepless in seattle. cute jer.
tapi citer2 roman nih, saya suka tengok romantik komedi. happy jer jadinya mood lepas tgk citer2 gitu.

sya said...

Citer Hindi tu sume sama aje ngan aku.. tapi citer Omputeh aku kureng sikit citer romantik.. aku suka tenguk citer Ironman, Im Legend dan beberapa citer baru sebabnya kau tau kenapa... he he he.. sebabnya yg romantik ha ha ha

aNIe said...

pinatbate...hehehe...hebat berangan... :P

--------------------------

zino...bobby tu dulu masa saya sekolah menengah kot...pergi tgk dengan kakak sedadar...mak sedara...memang zaman 70an dulu


--------------------------

Kak Nong...hehehe...lagik romantik tu...naik basikal ...bestnya...

Kak Nong...rasanya zino ngan kak Nong lebih kurang aja umurnya...awal 50an kot...

-------------------------

iina...memang klasik tu...Aa gale lag Ja tu...akak pi carik VCDnya...minat punya pasal...hehehe

-------------------------

Kak...selalunya orang yang romantik ini penyayang tau...betul tak kak...?

-------------------------

Kakpah...huhuhu...cerita Mann tu memang sedih giler...anak anie suka citer tu tapi...anie tak berapa suka tengok...kesian...sedih...ada satu lagik citer Industan lakonan Priety Zinta dan Rekha sebagai ibu angkatnya...sedih sgt citer tu...menangis aje bila tengok...

--------------------------

Sastri said...

pretty woman tu memang best... titanic sas tak minat sangat... ghost tu plak pakcik BP suker... keskeskes...

serendipity dengan wedding planner sas tak tengok lagi...

kak, hari tu sas dah komen kat entri pasal ude nak tumpang jual barangan upin & ipin tu, tapi bila sas tengok balik, dah takde plak...

internet ni bermasalah kot... nanti bila dah ada, kak sms tau... sas nak beliii... :)

© Opah De said...

Kak aNIe...
Terima kasih... ngeh ngeh ngeh... haa... OD pun suka semua movie yang Kak aNIe bubuh kat sini. Yang paling best, Aa Gale Lag Ja (maksudnya, Peluklah Daku). Bila rasa down, OD pergi kat anney dan kata, "Aa gale lag ja." He he he... pandai bini dia cakap hindustan.

silversarina said...

Wah, banyak movie cinta yang akak suka...Bobby tu memang pernah top tapi saya tak pernah tonton sebab tak suka filem hindustan .

Mak Su said...

wow!! menarik2 movie kesukaan kak anie :)

Neeza Shahril said...

neeza suka semua cerita yang Kak Anie suka tu.. kecuali 1.. cerita english yang ke3 rasanya.. tak pernah dengar dan tau pulak..
yang lain tu neeza pernah tengok.. cerita hindustan best kan.. walaupun tak faham bahasa, tapi still boleh nangis.. neeza la tu hehee..

D said...

adoiiihh... 5 cerita English, 5 Hindustan!! LOL! Yang Melayu/Indon tak de ke kak? Ke Korea ke? ;) Interesting gak tag ni ye.

ibuVouge said...

kak lady, iv suka banget cite ghost..lepas tengok cerita ghost ni terus jatuh cinta dgn lagu lagu omputeh..

Masy said...

x pastilah sy pnh tgk cite Ghost tu ke x, tp mmg biasa dgr.. hehe

~ yus ~ said...

wahh kak. Semua cerita yang akak suka yus suka. Tapi SRK movie tuh, yus paling suka cite Dilwale tuh. KKHH, jatuh no 2. Sbb citer Dilwale lah yus Suka SRK dulu..huhu

CuTeMiUt78 said...

memang romantik ler akak ni..

mummysya said...

kak, kin suka citer hindustan tu...besh!!!!

aNIe said...

Ez...akak memang suka layan citer romatic...tak kira lah romantic sedih ke...romantic komedi ke...semua akak suka...

------------------------

Zar...akak dah tengok My Best Friends Weeding cuma Message in a Bottle je belum...Ude dah beberapa kali suruh beli tapi bila pi kedai DVD je lupa...best eh?

-----------------------

Cutemiut...hahahha...layannnnn


----------------------

Kin....cter love story kan mengasyikkan...tu yang buat kita dibuai perasaan kan?

^ez^

Mujse Doste Karoge tu...alamak...lagu dia boleh buat kita nak berjoget sama...best sgt lagu2nya....tapi lagu2 filem SRK memang berhantu...semua akak suka...kalau nak ikutkan banyak yang akk suka...Pardes, Asoka...semua akak suka

----------------------------

Azwa...akak ingat citer tu...Amisya Patel ngan Hirthik Roshan...lagu dia bessst...siap ade nyanyi tepi pantai lagik...tapi akak lupa tajuk dia...hehehehe...rasanya filem pertama Hirthik kan?

----------------------------

dlt...akak suka...yang komedi ke...yang sedih pun suka...asyik melayan je...hehehe...

Aha..Sleepless in Seattle memang best sebab anak dia cute...

---------------------------

Sya...kau tu memang...kalau citer industan...pelakon2 dia semua kau kenal...lagu2 dia pun kau hafal...hahaha...terok...

--------------------------

Sas...Titanic tu akak boleh tengok berkali2...suka sangat...bukan sikit2 hehehehe....

Ghost tu memang akak suka...ada whoopi goldberg...tu yang klakar tu...

Sas...gambar2 tu akak dah upload kat blog...jom tengok

---------------------------



Opah De...betul tu...Aa Gale Lag Ja tu ..Peluklah daku...pandai OD berdrama dgn anney ye...sebenarnya kan akak suka banyak movie SRK...
dari cerita...Yess Boss...Duplicate...Pardes..Phi Bhi Dil Hai...alamak...kalau nak tulis memang tak tertulis tau...dalam citer Pardes tu ada satu lagu yang paling akak suka...'Mere Mehbooba' giler betul ngan lagu tu...

------------------------

Rina...akak minat Industan...heheheh...maklumlah dulu dok kampung semua suka Industan...jadi kita pun terikut2...

------------------------

Maksu...hehehe...dah minat...

------------------------

Neeza...citer Serendipity tu...akak suka...sebab John Cusack yang main...

Citer Hindustan semua mengasyikkan perasaan...tu yang buat kita minat tu kan? Terbawa-bawa keasyikan citernya

---------------------------

D...heheheh....tu pun dah lebih dari yang diminta...citer Melayu minat jugak...tu yang akak tulis tu...Suara Kekasih...dan kalau citer Korea...mestilah Winter Sonata

---------------------------

IV...citer Ghost tu best kan?...sedih...

--------------------------

Masy...citer Ghost tu ada klakarnya...sbb ada whoopi Goldberg..

--------------------------

YUs...heheheh...akak tau memang Yus minat citer tu...citer Dilwale tu lagu2 dia semua sedap kan?



----------------------

anita kema said...

kak anie,
masa saya belajar dulu, saya n the geng suka sangat ngan citer srk sampai hapal lagu dan step menari.. huhu.. takde keja.

RaFFLeSiA MeRaH said...

amboi kak annie...layan filem pulak yerrr...sib baik x der filem tamil...hiksss.....

kad0k. said...

akak try tgk notting hill..best jugak cite tu...huhuhu

Mamamanja said...

kuch kuch hota hai.... citer hindi pertama MM tengok kat wayang ngan boipren. segan giler.... nangis sedu sedan huhuhuhuu

Luna said...

smua2 filem tu smua2 sy dh tgk. ha ha.

termasuk le Suara kekasih yg x de gambarnya di sini :D

zue said...

suka dgn lagu2 dlm filem suara kekasih.

klu filem azura lagi best masa tuuu.
siap beli tiket black market.

Alina... said...

eh eh sebenarnya kita pun minat sgt citer suara kekasih tu...minat giler...

blackpurple @ jowopinter said...

Saya Ghost tu pun suka. Hehehe!

kawaii_desu said...

akak... minat industan ye...

suka jugak bobby... but akak penah tgk erita junglee tak??? shammi kapoor and sara banoo... best...

sakurasa 2 said...

Anie
sakura pun suka citer hidustan...

Anie
harap sudi terima kad ucapan tanda persahabatan antara kita di blog sakura tq

Laracroft74 said...

Pretty Woman & Ghost...tu my favourite jugak kak anie...tgk 10 kali pun tak boring..Richard Gere tu memang teramatla romantiknya...dulu2 pun masa SRK, Rani Mukherjee, Kajol tgh top, i pernah jugak gila hindustan..siap beli CD tu...tapi sekarang dah tak best sangatla movie hindustan...

aNIe said...

Cutemiut...memang romantik...heheheh...

------------------------

mummysya...bestkan layan industan...berangan aje kerjanya...berangan cerita cinta yang indah...adooooi

-----------------------

anita....lagu2 dan cerita SRK memang mengasikkan...lebih2 lagi mereka yang sedang bercinta


------------------------

rafflesia merah...kalau tanya arwah mak akak mesti ada senarai citer tamil dia...especially citer MGR

----------------------

Kadok...akak ada jugak dengar orang cakap citer tu best

----------------------

mamamanja...akak pun nangis...tapi tak tengok kat panggung...beli CD je

--------------------

Luna...suara kekasih...tak jumpa plak gambar dia nak tempek kat sini...heheheh

--------------------

zue...lagu2 dia sedap kan...akak ingat lagi lagu masa dia buat konsert tu...pastu lagu terakhir sebelum diorang berpisah...aduuuuh...syahdu

--------------------

Alina...sama le kita...masa tu kita ni perasan mcm ogy ler...hahahha

-------------------

BP...bestkan citer dia...

-------------------

Kawaii_desu...wah!! tu citer lama tu...pernah dengar...lagu dia best...

-------------------

sakura...org suka industan ni ...jiwa romantik...macam sakura jugak lah...

Terima kasih...nanti akak pi amik...Thanks...Muahhh!!!

-------------------

Lara...Richard gere tu ensemkan...pernah tak tengok citer Unfaithfull...sedap citer tu...

Cerita industan sekarang dah tak best...hero pun tak menyengat...kan?

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails