Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, March 12, 2009

Perasan...

Kelmarin...Ude balik aje dari office...

'Ibu...nanti Ude nak tumpang blog bisness ibu tau...'

'Buat aper?'

'Nak berniaga'

'Berniaga barang2 Upin Ipin eh?'

'Ahah...'

'Bak le sini catalog...ibu scan...'

'Belum lagik...nanti le...'

Hah!! Sekarang blog bisnes aku dah ada barangan Upin & Ipin tau....Original lagik...

Jom klik sini.....

Kalau laku...aku kene mintak Ude komisyen...hehehe...aku tak cakap ngan dia lagik...mana boleh free kan?


'Ibu...semalam ada kawan blog ibu datang pejabat Ude...'

'Siapa...?'

'Nama dia...aper eh?...ati...izwaty...alah...Ude lupa...'

'Nama blog...?'

'Ude tak tanya pulak...'

'Dia happy sangat jumpa Ude...'

'Wah!!...Jeles tau...'

'Kengkawan Ude tanya siapa....Ude kata kawan blog Ibu...diorang semua cakap...'woooo....ibu Ude ada blog lah'

'Heheheh...' aku ketawa....

'Kitorang siap amik gambar...'

'Eiiii....Nyampah....Menumpang glamer ibu je...'

'Eleeehhh!! Perasan....'

Dan aku sama-sama ketawa....hahaha....memang perasan pun...

Ez...bila pulak kita nak jumpa ye...anak dah jumpa...ibu lom lagik...




...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

35 comments:

Tirana said...

Kak Anie...apa lak perasan..memang betul aper kak Anie ni glamor dan femes gitu..hehehe..ramai pengunjung blog ni...

Kak Elle said...

semoga bizness ibu dan anak berjaya:)

bagus tu ude ada semangat nak berniaga kan?

PINATBATE said...

ibu glamer..anak gembira!

zino said...

dah boleh buat usaha sama tu.. hehe..

tulipurple said...

tak kire ler saper tumpang saper...sama2 glamer...wahhh,nnt sis lak jadi duta upin&ipin...huishhhh,lagiii glamerr gitu..hehe

Neeza Shahril said...

kat sini husband neeza..
bila husband jumpa orang baru datang diorang kata, "tau dahh.. ni shahril yang blog neezashahril tu kan"
cait.. dia tumpang glamer neeza.. haahah!! perasan glamer..

Zareda Norman said...

kak ani

kak ani boleh jadi pengedar tunggal barang barang upin ipin ni.. bertambah glemer kak ani gitu..:)

iina said...

wah kak.. glamer ya hehehe :) leh pos p uk ke kak? heheheh ;) lepas nie sure akak lagik famour amous gitu

Qas said...

salam kak anie. :)

kucing2 kak anie sehat ke?

amboi ude, sonok beno ude dpt koje situ ye. sungguh2 dia koje. bagus la gitu hepi selalu.

kakpah said...

anie, kpah dah lama berangan nak buat bisnes internet ni tapi tak tau macamana nak mula, hehe..

faridmw said...

salam... satu cara promosi yang menarik dgn blog ni... tpi klu dkt sini blog pon tak leh buka,,,
senyum selalu..

ilah1908 said...

kalau ada di iklan barang2 upin dan ipin kat blog kak anie..agaknya mama ni yg nak oder dulu..hehehe bukan anak2 mama. mcm spongebox laa.. mama yg tergila2 nak beli...dapat juga laa peluk2...

ez said...

kak anie...
heheeh...emm..tersenyum dan tergelak2 sy membacanya..emm..terharu pon ada..heheh..ari tu sy g les copaque wat assignment utk dptkan bhn pameran m'sia perkasa..n b4 tu kol n kebetulan ude yg angkat..apelagi..xcited sgt sy, kak..n g sana sy cri ude..sume kwn sy pelik n kata mcm mane bleh knal n sy kate anak kak anie,member blogger...heheh..kak..sy pon memang teringin sgt nak jumpe akak...
tahniah kak...jadi duta upin ipin..best sgt2 dpt jumpe ude n g les copaque..

Anonymous said...

Salam..

kak anie...semalam tu, anonymous tu shamilah...tak dapat nak pos komen..

Apa pun seronok baca blog kak anie...dan kak sya...dan tengok perkembangan hidup dari tahun ketahun...

Alina... said...

eh eh.. glomournya anak beranak..
kak anie..byk tol kwn blog kak ani ni..
sampai uda pun tumpang glomour kak ani...
...' uda jgn lah jeles' hehehehe

sally said...

betul, betul, saya sokong Tirana.
Blog kak aNie ni femes tau.

Kalau kak aNie nak tahu, blog akak ni la yg memeperkenalkan saya dgn dunia blogger. Idola gitu..

Mak Su said...

wahhh, kak anie, fofler gitu. aauuwww

aNIe said...

Tirana...hehehe...jgnler ckp femes...nanti akak ni terperasan lebih plak...

Kalau nak kira femes ramai lagi yg femes tau...

------------------------

Kak elle...idea tu dtg dari anie jugak...tapi disebabkan dia kerja kat sana kene le bekerjasama dengan dia...hehehe

------------------------

Pinatbate...hehehe...tulah...suka dia..siap amik2 gambar lagik

-----------------------

zino...kena pakat bebaik ni untuk memajukan perniagaan

----------------------

Tulip...meh beli barang2 upin ipin kat blog akak tu...tolong member tau...:P

----------------------

Oohh...neeza...cik abang neeza pun tumpang glamor neeza jugak eh...hehehe

---------------------

zar...pengedar tunggal...hehehe...tak boleh lah nak jadi tunggal sebab kat area selangor dah ada pengedar lain kot...

-----------------------

iina...boleh kot cuma kalau nak jimat kenelah guna pos biasa...dan hantar dengan kuantiti yang banyak

----------------------

Qas...anak2 kucing ni dah besar2 dah...nakal sungguh...

Akak pun sihat...qas aper khabar? Anak2 kucing qas...?

Memang dia seronok kerja sana...sebab dpt pengarah & staff pun kepala sama aje

-------------------------



------------------------

NONIE AZIZ said...

elok sangat kak kitaorang mmg mencari mana nak beli t-shirt ngan beg ni...lagi satu nak tanya cafe 'geng' hari sabtu & ahad tutup tak?..sebab hari Isnin baru2 gi sana kekonon nak bawa anak2 gi makan kat sana sekali tutup la kak...

aNIe said...

Kak Pah...anie buat blog aje...nak buat website tak pandai...nak upah pulak kene bayar...fulus tak de...hehehe

Yang penting kene selalu buat promosi..


--------------------------

faridmw...lorr...tak bleh bukak blog ke kat sana?

-------------------------

ilah...jom jemput ke blog akak...dah ada dah iklan untuk barangan itu...

------------------------

ez...hehehe...tulah...kita tak dpt jumpa lagik ye...ntah bila pun tak tau...

Ude beriya-iya cerita ngan akak...memula terfikir jugak saper...tapi bila tunjuk blog ez...dia terus cakap..."hah!! kakak ni le" ...hehehe

--------------------------

Salam shamila...terima kasih kerana membaca blog akak...

Shamila ada blog ke? Jom kita tukar2 blog....

--------------------------

Alina...jom beli barang2 upin ipin kat blog akak tu...

--------------------------

Sally...ye ke akak ni idola sally? Aduh terharu...terima kasih...

You too keep on writing...

---------------------------

Maksu lagik fofuler...heheheh...ramai peminat...

CuTeMiUt78 said...

wah..bagus ni kak.. klu dah ada brg upin ipin tu.. jgn lupa info kat kita ya

RaFFLeSiA MeRaH said...

makin maju skrg yer kak....kot2 ez tu bujang, leh la pilih2 calon menantu...hehehe....jap lagi upin ipin pun dtg cari akak pasni...

zue said...

memang kena minta komisen kak anie...mana boleh free hatta nak msuk minum air kosong pun kena bayor.

walaupun dgn anak...bisnes
he he he.

silversarina said...

wah, dah makin berkembang blog bisnes akak dan memang akak femes dan ramai orang suka baca blog akak termasuk saya.pag tadi pergi pasar pagi nampak banyak t-shtirt upin ipin dijual tapi mimi tak nak sebab dia kata tu untuk budak lelaki padahal dia memang minat upin ipin.nanti nak tengok produk yang ude nak jual kot ada yang mimi berkenan boleh order.

Mamamanja said...

memang glemer hehehe

PuteriSatu said...

semangat tul la....

aNIe said...

Nonie...akak pun tak tau bukak ke tidak cafe tu tapi rasa-rasanya bukak kot...

Kalau nak order baju ke aper ke...boleh le order dari akak...heheheh

Tu...kat blog tu ade no. tefon akak ataupun Huda...

Nonie...aritu jumpa lupa nak mintak no tefon lah...akak ada no tefon nonie dulu...masih guna no. lama ke?

----------------------------

Cutemiut....semua banyangan dah ada dah...pergilah kat blog bisness akak...klik aje kat gambar di sebelah kiri tu...

---------------------------

Raflesia...heheheh...ada calon menantu dah...

Jom belikan aqilah t-shirt upin ipin...hehehe

---------------------------

Zue...memang kene mintak komisyen...heheheh

---------------------------

Rina...nanti bukak blog bisness akak...ada baju untuk budak2 perempuan...nak beg pun ade...

Alhamdulillah...harap2 bisness akan bertambah maju...Insyaallah...

Psst...!! Rina pun femes jugak...sampai ke tanah Arab femesnya...

-------------------------

mamamanja...memang gelama....hahahahah!!!!

------------------------

Puteri1....memang semangat...jom beli

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

wah cantik brg tu..dah tengok dah hehe...

bestlah dapat jumpe kawan blogger..saya lum penah lagi pasal saya ni malas nak kuar hehe...

sakurasa 2 said...

Kak anie dah mamang glamer
hehehe

sakura nak buka cawangan kat tempat sakura leh tak :-))

Ezad said...

waa.. anak beranak dah glamer

betul.. betul.. betull...

NONIE AZIZ said...

kak saya pakai no. lama lagi...nanti cukup bulan saya order!!

Masy said...

dh mcm artis dah hah ehehe

aNIe said...

nrina...hehehe...jom order untuk anak2...

Larrr...kalau nrina malas nak kluar...tak dptlah kita berjumpa ye...

-----------------------------

sakurasa...boleh cuma kene contact dioranglah...no. telefon kat website diorang kot...

-----------------------------

ezad...hehehe...glamer okaylah kan...jgn gelama je...hehehe

-----------------------------

Nonie...ye ke...ari tu akak ada sms tak balas...ingatkan nonie dah tak guna nombor tu...

Okay....bila2 pun boleh order...

----------------------------

masy...artis...hahahha...ada-ada je masy ni lah....

Diyanazman said...

huhu! mmglah kak anie glamer!!! saye teringin nak jumpa kak anie dengan ude2, dengan fareez2 sekali...

aNIe said...

Diyana...mungkin...insyaallah satu hari nanti pasti akan dpt bertemu...akak bawak anak2 akak segerombolan sekali...heheheh

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails