Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, February 25, 2009

Comel...




Kalau sebut perkataan comel...serta merta kita akan terbayang apa saja yang comel...teddy bear...kanak2 yang montel...kucing yang gebu...semua tu comel bagi kita...



Dulu semasa aku ke asrama Ude untuk menghadiri majlis bacaan Yassin di sekolahnya...kawan2nya yang berjumpa aku akan berteriak...



'Eiiii Ude....ibu kau comel....'



Tersipu-sipulah aku dibuatnya...tersipu malu...hehehe

Memang ketika itu aku comel...kalau dibandingkan dengan Ude...aku memang lebih kecil....rendah. Dengan ketinggian hanya 5 kaki dan berat badan 50 kg...rasanya memang aku comel...kecil aje...



Kelmarin...masa aku pergi menonton filem Geng...Ude membawa Fathiah untuk berjumpa aku. Bila terpandang aje aku Fathiah berkata pada Ude...



'Kak...ibu kakak comel...!!'



Aku tak tau samada aku nak tersipu2 lagi tak...




Sebab pada usia aku sekarang...yang berat badan pun dah bertambah...bila Fathiah kata aku comel...aku mula berfikir...



Hmmmm....comel camaner aku sekarang ye...???



Dalam kepala aku dah terbayang aku macam ibu teddy bear yang bulat... hehehe








...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

34 comments:

kakpah said...

tetiba je teringatkan kucing kakpah dulu yang bernama comel.

zany said...

eh, ehhh kak, awat minggu ni kita pakat teringat tentang kecomelan, comel banyak maknakan, comel gebu or comel muka cute, janji comellahkan.

PINATBATE said...

kak Anie..
mungkin Fathiah maksudkan raut wajah kak Anie comel macam gadis remaja atau baby face ..kak Anie ni awet muda agaknya..
Apa kata letak gambar TERKINI kak Anie..boleh yer...;)

zino said...

comel nya diaaaa.... ada banyak makna tu hehe

Alina... said...

kak ani mmg comel lah....pipi gebu..hehehe

^ez^ said...

hehehee...

comel akak ni evergreen la kak.dun worry.hihi..

Cat Cat said...

Kak Lady memang comel.. Cuuuute!!! Rasa-rasa nak cubit aje.. Hehe.

Queen Of The House said...

Memang comel pun, Kak Anie. Tak kiralah comel macamana .... selalunya kalau comel orang nak gomol-gomol. Hehehehe. Cuddly macam teddy bear. It must be your smile lah!!

sally said...

comel yg kecik molek la kak aNie..

Rasa mcm nak peluk-peluk, nak cubit-cubit, nak cium-cium...hehehe

tulipurple said...

sy setuju kata cat2...betul jua kata ^ez^...sis memang evergreen comel,chomelt,comeeyyyyy sgt!
takperlah sis,janji kita comel di mata cik abg kan..ihiks'

Kak Elle said...

Ni mesti senyum tak habis kan?mmg Anie comel tapi apa yg comel tu....rahsia....hehe

NONIE AZIZ said...

Betullah tu kak comel...pasal baru-baru jumpa Fareez kat sekolah...Dia sangat comel ngan spek dia...gigi dia...comel ok...haruslahkan comel tu mesti warisi dari mak dia ye tak...

shafarina said...

Bila jumpa baru boleh komen :)

AZWA said...

bertuah badan kan kak anie...awet muda hehehehe

teruskan meminum jus prune ittewww...lagi tambah comelll hehehe

ez said...

kak anie...hehehe..walopon kite xpenah jumpe kak anie..tp ape yg kite baca kat kat n3 ni..kita dpt bygkan akak ni awet muda n comel orgnye..hehheh..kekdg semua tu kan kak dtgnya dr dlm ati kita..kak anie ni mesti suka ketawa n senyum n baik ati orgnya..hehe..nice 2 meet u akak..

Abang Long said...

Rasanya kalau 44 orang kata comel. Boleh jadi comel sungguh. Hahahahaha...


Nama Kakak sudah TERUKIR dalam Blog Abang long. Harap dapat dijawab dengan sejujurnya.

TERIMA KASIH

Mamamanja said...

agaknya kalo MM diri sebelah akak, had mana ler gamaknya erk? hehehe

© Opah De said...

Tak nampak face to face pun tahu Kak aNIe comel. Tu kan beruang yang Kak aNIe pakaikan skaf dan cermin mata hitam dulu tu? He he he...

Zareda Norman said...

kak anie, comel pun comel ler.. kiut ape..

Intanaziela said...

kak, intan dah tengok gambar akak kat blog seorang bloger, akak memang comel... :P

yuka said...

kakanie memang comel...dulu...kini dan selamanya....caya lahhh

HappyIrfa said...

akak mmg comel macam teddy bear.
rasa macam nak cubit pipi.hehe.
oklah comel bukan comot.

ops nak tanya..ude x marah ke akak bubuh luahan hati dia kat SRK di blog?

dlt said...

alaa... kak lady dah jumpa upin/ipin yer? mana lagi comel, akak ke fathiah? hehe... upin/ipin tuh suara dia yang comel, kan? tapi akak tetap maintain comel dari dulu sampai la ni kot. hehe...

aNIe said...

Kakpah mesti teringat anie comel camtu eh...hehehe

----------------------------

zany pun cakap pasal comel ye...hahaha...ada telepathy kot...

---------------------------

Pinatbate...wajah akak takde macam baby face...sebab dulu masa akak masa remaja kalau keluar dengan kak long...orang akan ingat akak yang no. 1...huhuhu

---------------------------

zino...tulah...banyak makna tu...hehehe

--------------------------

Ina...hahahaha...pipi tu memang gebu...:P

--------------------------

^ez^....evergreen...hmmm...mahal tu...hehehe

-------------------------

Cath...hahaha...jgn!! jgn cubit...

--------------------------

Queen...ye le kot...nak kata badan comel...rasa tak comel dah pun....

-------------------------

Sally...kecik kot...molek ntah le...hahaha

-------------------------

Tulipurple...hehehe...memang kalau ngan tulip akak nampak lagik rendah...tapi tulip lagik comel...

Betullah asalkan cik abang rasa kita comel dah okay ler tu...

------------------------

Kak...hahahaha...macam tau2 aje anie senyum eh...

Syyyhhh!! Rahsia ....

------------------------

Nonie dah jumpa Fareez ye...hehehe...dia tu kecik rasanya ikut datuk sebelah akak...kecik aje...

Akak selalu nampak Nonie tau...hari tu dah bukak tingkap nak jerit kat Nonie....

Noniiiiieeeee!!!...tapi tak jadi...nanti orang ingat ibu mana le yang tak betul ni...hehehehe

-----------------------

Azwa tengah berkobar2 minum jus tu...nak jadi macam Camelia dah...hahahaha....

-----------------------

Shafarina...bila nak jumpa eh?

-----------------------

ez...bab ketawa tu memang betul...sampai kene tegur ngan bapak akak...kalau akak duduk ngan kak Sya lagilah...sampai sakit2 mulut ni...ada aje yang dibualkan

----------------------

Abang long....hari ni dah 21 orang kot cakap comel...sikit lagik tu...heheheh

Alahai...ni mesti kene tag...nanti akak pergi eh...

----------------------

mamamanja...kene tengok had kecomelan memasing...hehehe

----------------------

OD cayang...hahahaha...masih ingat kat beruang tu eh...adoiii....sakit perut akak ketawa tau...

---------------------

Zar...takut comel yang version Fareez...hehehehe

--------------------

Intanaziela...hehehe...ye ke...? Ntah bila kita boleh jumpa ye...dpt tgk gambar je...

-------------------

Yuka...tima kacih...tima kacih...

-------------------

Irfa...kalau kecik dulu comotlah kan...

Ude tak marah...bagi dia ...bende tu jadi sejarah...dia pun geli hati camaner dia boleh tulis sampai camtu sekali...

---------------------

dlt...akak dah tengok dah upin ipin tu masa tayangan untuk fan club dia...

Upin ipin lagik comel...suara ti'ah tu memang comel...

idahani said...

ok ar tuh org kata comel..drp org panggil tembam kat ida tau..geram geram geram dibuatnya..

p/s: kak sya dgn kak anie serupa tak muka msg2?

Neeza Shahril said...

bestnya bila orang kata kita comel.. tapi kan kak Anie.. comel ya..
neeza terbayangkan teddy bear yang comel tu..
tapi kak Anie bukanlah teddy bear...

Laracroft74 said...

kak anie...kena rasa bangga pasal umur makin muda , org panggil comel lagi...tapi mmg muka kak anie comel pasal pipi gebu macam kuih pau...lembut dan gebu...patut abang geram... hehehe...jgn mare...

kadok said...

kena tgk dan konpemkan ni..:p

~ yus ~ said...

kak anie nih sure awet muda nih. Tuh yg comell tuh...

tgk dari komen2 mereka yg pernah jumpa kak anie, semua kata comel...maknanya tak dapat disangkal lagilah tuh.

setuju dgn kadok, kena tgk juga nih dan konpemkan..hehe

NJ@goboklama said...

laaaaaa...kena lah bangga kalau org kata kita comel,kalau org kata qisst comel,qisst akan cakap 'thank you' hihih.. ;p

MasNurin said...

Salam kak anie, lama dah tak berkunjung ke blog akak.hehehe comel bagi saya ialah pipi Nurin yang macam pau.Bila nak balik melaka?

Masy said...

meh nk tgk secomel manakah akak ittew ;)

aNIe said...

Psst!!...Ida...ada orang panggil akak mbammm jugak...hahaha

Kak sya muka bujur...akak pipi tembam...hahaha

----------------------------

Neeza...hehehe...kalau teddy bear sedap peluk...

---------------------------

Lara...hahahaha...tak boleh tahan bab macam kuih pau tu...pau aper eh? Pah Ahmad? hehehe

--------------------------

Kadok...hahaha...dah tgk kat facebook...:P

--------------------------

Yus...awet?...ye ke? Kalau ye...bestnyaaaa!!!

-------------------------

Qisst...kalau masa tak bulat sgt dulu rasa syok le orang panggil comel...bila dah tembam ni...comel tu macam lain pulak maknanya...

-------------------------

Masnurin...rasanya bulan Mac nanti baru balik...

Pipi akak pun macam kuih pau...hehehe

iina said...

Kak Anie

Akak tetap comel dimataku heheheh.. tak kisah ler kak comel ke cute ke.. asalkan tetap sihat.. dan vogue gitu ;)

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails