Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Friday, April 5, 2013

Sepanjang Cuti Sekolah...

Bismillahirohmanirohim...

Assalamualaikum...

Salam buat semua sahabat blog dan rakan2 yang menjengah ke blog aku...

Cuti sekolah dah pun berlalu...

Jadual cuti memang penuh.... penuh dgn aktiviti dgn si kecik...

Lama benar tak menonton dgn si kecik... maklumlah jadual penuh dgn sekolah.. tusyen... rakaman... maka byk aktiviti dgn dia terpaksa ditangguhkan...

Bila musim cuti sekolah masa tulah masa untuk kami jalan2 dan luangkan masa bersama...

Tapi sebelum tu.. bila cuti aku memang selalu membawa anak2 sedara dtg... tak kesahlah siapa yang nak ikut... maklumlah si kecik ni takde kawan di sini... kadang2 dia sampai bosan bila takde siapa selain aku untuk dia bermain dan berceloteh...

Maka bila cuti sekolah bermula... pertama sekali balik kampung... duduk sana 2 tiga hari... balik semula ke sini dengan sorang anak sedara...

Movie pertama cuti ni... ialah...




Oz The Great and Powerful... bila bawak anak2 kenalah tgk movie kanak2 kan... Mereka betul2 seronok tgk cerita tu...

Keesokan harinya pula ke Sunway Lagoon...

Aku sebenarnya malas nak pergi ... tapi si kecik dpt vaucher free utk kanak2... tapi kena beli tiket utk dewasa baru dpt guna vaucher tu..
.
Hmmm... jadi nak tak nak belilah jugak... tapi kena beli dgn harga RM120 pulak.. biar pun aku ada Mycard.... adoyai...

Jadi aku duduk seharian kat dalam tu... membayar RM120 untuk menghabiskan duit... minum2... makan2 sendirian... baca buku... dan melihat pemandangan yang tak berapa aku nak suka... dgn org lalu lalang pakai bikini... seluar renang... pak Arab pak Arab yang pakai seluar renang dgn perot boroi penuh bulu di dada... perut.. belakang... Eiiiii....... Astaghfirullah hal azim...

Kalau boleh aku nak jadi trip aku ke sana... the first and last time...

Walau bagaimana pun aku gembira bila anak2 happy sangat dpt bermain2 macam2 permainan kat dalam tu...


Aku pun tak mengambil banyak gambar... malas nak berjalan.. aku cuma duduk minum air kopi... makan mee kari... baca buku... sambil jaga towel dan baju anak2...

Dah puas mandi... petang baru balik... keletihan badan aku ni ALLAH saja yang tau... rasa nak hempaskan badan atas tilam untuk tidur bila sampai ke rumah...

Esoknya 'plan' tengok movie dgn anak2 lagi...

Teringin sangat nak menghiburkan hati... maka kami tengok Lawak ke Der 2... dulu dah tgk yang 1 di Astro First... suka sangat kat Harith Iskandar...





Kemudian adalah program jalan2 rumah ipar di KL... makan2... itu saja...

Minggu berikutnya aku tak balik kampung... sebab menjaga cucu...

Seronok melayan kerenah dia yang sedang lasak... biar pun penat... tapi berbaloi..

Puas dapat cium pipi dia... mengendong dia ketika membeli barangan keperluan dapur... dan yang penting... dia dah tak nangis bila bersama aku...



Tengok tu... masamnya muka dia tu... maklumlah... lama tak jumpa nekni....hehehe

Tapi lama kelamaan dah boleh dah dukung dia ke sana ke mari...

Alhamdulillah...

Tak tau lah nanti jumpa sekali lagi dia masih nak ke idak kat nekni dia ni...


...


 Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

7 comments:

Lina said...

Salam Mesra. Jemputlah ke CemmomileNiaga untuk melihat pelbagai barangan.

m.u.l.a.n said...

dah besar cucu kak anie.. comel nya...

kat bkt gambang waterpark ni takde yg seksi seksa kot.. siap ada yg masuk dgn kain pelikat hehehe..

pB said...

akakkkkk


lama nya akak tak updateeeee

aNIe said...

assalamualaikum Lina... Insyaa Allah akan singgah nanti...terima kasih kerana singgah ke mari

aNIe said...

Mulan.. ye ke kat sana takde seksi seksa tu... Kat sunway tu Ya Allah... tak tau nak cakap apa dah

aNIe said...

PB... sibuk selalu... jadi malas nak upload gambar and malas nak buka blog...

Anonymous said...

kak ani kat blog sebelah kiri listing ni ada mina selamba je bangga gang parti main tat.n tut.
hari tu org ckp.la imno ok..
amboi kemain respnd.

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails