Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Wednesday, December 26, 2012

Kenangan Cuti Sekolah...

Bismillahirohmanirohim...

Assalamualaikum buat semua rakan tersayang...moga kita sentiasa diberkati dan dirahmati...

Kali ini percutian sekolah akhir tahun dipenuhi dengan pelbagai aktiviti... terasa bagai tak dapat nak merehatkan badan...

Sekembali dari Batam... aku membawa seorang anak sedara balik ke Shah Alam


Jom layan gambar...



Bawa dia bersama si kecik aku menonton Rise of The Guardians... seronok sungguh bebudak tu... mana tidaknya aku bawa mereka menonton 3D..satu pengalaman baru bagi anak sedara ku...seronok tgk dia pun suka sangat...

Sebelum tu bawa mereka makan2 di Space U8..Bread and Batter... aku suka ke Space U8..biarpun tak ramai orang di sana...tapi aku suka sebab senang nak solat... surau dia besar dan cantik...jarang terdapat shopping yang suraunya luas dan selesa spt Space U8



Tempat berwuduk yang cantik dan nyaman...

Keesokan harinya kami ke Aquatik Shah Alam pula...bawa anak2 berenang...


Malamnya bawa pula mereka ke Setia City Mall...pertama kali datang ke sini walaupun tempat ini dah lama dibuka...

Suka sgt...sebab cantik dan luas... tapi sampai sekaang tak sampai ke sana lagik...



Dan berakhirlah episod jalan2 bersama anak sedara.. kerana Jumaatnya aku dan anak2 dah bersiap2 nak balik ke Melaka...

Kali ini bersama2 Upin & Ipin di Melaka Wonderland...

Pagi Sabtu ... sebelum menemankan si kecik ke Wonderland aku dan cik abang ke Pulau Melaka untuk melihat Teater Wild Life...




Pertunjukan burung Nuri... dan Singa Laut pun ada...


Pertunjukan ular sawa yang paling aku geli...

 
Tengahari baru aku ke Wonderland...



Sebelum balik bawa anak2 sedara menaiki benda ni..hahaha...aku dah lupa apa nama kenderaan ni





Sebelum balik...bergambar di pintu masuk...

2 hari kami di sana...

Anak2 sampai naik lebam mandi tak hingat dunia...hehehe

Aku akan sambung cerita cuti sekolah bila ada kelapangan nanti...

Okay ... sebelum tu... jom LIKE page ni... ada banyak barang2 yang aku jual ingin ku kongsi bersama...manalah tau ada yang berkenan di hati.------>   klik sini  Aniesbizz Beauty Shoppe

Terima kasih pada yang dah LIKE... I love uolls....






...

 Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

14 comments:

sal said...

suka betul anak2 jika dibawa berjalan2..happy holiday..skrg dh penghujung cuti..moga dipermudahkn urusan ank2 ke skolah..amin

shafarina said...

segway kalau tak silap. kat langkawi dengan lake garden ade.

sronok kan spend time dgn anak2 kecik masa cuti sekolah ni.

Acik Erna said...

assalam anie..sibuk sepanjang cuti sekolah ye

makchaq said...

Seronok bila tengok anak2 seronok kan..
makchaq sepanjang cuti sekolah ni lansung tak kemana2, balik kampung pun tidak.. pelik jugak rasanya.. selalu ada jugak jalan2 walaupun dekat2..

aNIe said...

Salam sal..bukan anak2 je suka...mak anak2 pun suka..hehhhe...ameen

aNIe said...

Salam shafarina...hehehe..ye ke...akak silap ah tak tgk apa nama benda tu...

Spend tine dgn diorang sampai penT kaki

aNIe said...

Salamkak...ni skrg kat JB...penat dah melayan bebudak ni

aNIe said...

Salam mak chaq..sibuk kat rumah je ke...tapi kalau anak2 tak kesah takpe...

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

penuh program Kak Anie tapi tetap nampak ceria

Nieda ramly said...

sukanya budak2 tu dilayan oleh mak sedara yg sporting.

m.u.l.a.n said...

lagi ramai lagi meriah kan...

Happy 2013...!!! Happy & healthy selamanya Kak Anie..!!

aNIe said...

Seri ...akak memang selalu ceria... Alahmdulillah... Allah mengurniakan akak hati yg tenang...

aNIe said...

Salam Nieda...akak memang suka melayan anak2 sedara... lebih2 lagi kalau dpt melakukan sesuatu yang boleh membuatkan mereka gembira

aNIe said...

Salam dan selamat Tahun Baru Mulan...

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails