Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Tuesday, September 6, 2011

Memang Kejam....!!!

Blog aku ada problem... rupanya blogrolling yang aku gunakan terus directkan siapa yang klik ke blog kaklady terus pada website dia....

Hari ni... aku dah deletekan blogrolling yang aku gunakan... barulah okay...

Sebenarnya...sebelum ni aku nak tulis cerita lain...

Tapi bila melawat blog2 yang menceritakan tentang kekejaman dan penganiayaan  tak berperikemanusian yang dilakukan oleh sebuah tempat penjagaan haiwan PETKNODE di Damansara Damai...aku jadi sakit hati... sedih...

Kenapakah manusia manusia ini dipanggil manusia...bukan haiwan...

Sedih melihat keadaan kucing2 yang ditinggalkan oleh tuanpunya ketika balik ke kampung untuk berhari raya...

Mungkin kerana ketamakan wang menjadikan mereka buta... kejam....!!

Tuanpunya kucing2 itu meninggalkan tanggungjawab pada mereka yang dianggap boleh menjaga kucing2 itu dgn baik... dengan wang upahan yang dikenakan sepatutnya 'anak2' yang ditinggalkan dpt dijaga dengan baik... dan kembali ke rumah mereka dengan sihat... tapi apa dah jadi??

Untuk cerita2 lanjut boleh ke blog ini....  sini


Aku menangis ketika melihat video ni....

Tahniah pada mereka yang telah bertungkus lumus menyelamatkan kucing2 yang terlibat...Terima kasih juga pada tEDl.. yang banyak memberikan maklumat dan gambar2 di FB & blog...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Di sini juga aku ingin mengucapkan takziah pada keluarga pemberita Bernama Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor yang terkorban akibat terkena tembakan di Somalia...

Semoga rohnya dicucuri rahmat.....dan ditempatkan bersama orang2 yang beriman....








... 


Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

8 comments:

Acik Erna said...

assalam ani..kak tengok jugak berita tu..kalau rasa tak mapu dan tak boleh jaga..jangan buat dan ambil..kan menganiaya kucing2 tu kan..

Ila said...

diaorang tu nak untung je tu kak anie...ish ish

aNIe said...

Kak Erna...tulah pasal.. mementingkan duit tu...tamak...ambil sampai berpuluh2...last2 tak terjaga... kesian pada mereka yang menghantar kucing ke sana...

-----------------

ila... tulah pasal... tamak haloba...jawablah nanti kat akhirat...

ibundo said...

kejamnya. sepupu kpah yang pergi umrah sama ngan kpah haritu, letakkan kucingnya di klinik haiwan kat bandr baru bangi ni. Alhamdulillah.. elok terjaga.
Tuan2 kucing kena survey elok2 sebelum meletakkan kucing mereka.

Zaitun said...

Al-fatihah.

Tak bertanggung jawab tau mengaut keuntungan saja.

POSH76 said...

salam aidilfitri

aNIe said...

Kak Pah...anie pun pernah letak kucing kat boarding... elok je kucing tu balik... sihat... sebab dia tak tamak... kalau dah penuh memang dia tak amik

-------------------

Kak Zai... betul tu... tamak haloba

aNIe said...

Posh...selamat hari raya....

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails