Jom klik...terima kasih pada yang dah klik...

Klik Klik Sini Dear...!!

Thursday, April 2, 2009

SELAMAT HARI JADI SAYANG...

Semalam 1 hb April...tarikh lahir suamiku...yang ke 50

Tepat jam 12 tengahmalam semalam...aku lihat cik abang dah pun lena...hmmm...camana ye nak jadi 'the first one to wish him' kalau macam ni..

Aku masih tak tidur...masih menonton TV sambil membuat 'cross stitch' aku...

Tetiba aku dengar sms masuk...Wah!! Ni mesti Munir yang wish ayah dia...

Waktu itu barulah aku mendekati cik abang...memberikan ciuman dipipi dan membisikkan ke telingannya...

'SELAMAT HARI JADI ....semoga dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki dan kita sekeluarga hidup bahagia hingga ke akhir hayat...'

Semasa aku mendekatinya itu...dia tersedar dari tidur...dan terperanjat...hehehe...'sorry ye bang'...maunya tak terperanjat...bila celik2 mata je ada orang tengah nak cium pipi dia...

Kami tak sempat nak celebrate apa2 ...sebab dia sibuk dengan urusan sendiri. Kemungkinan besar aku keluar bersama sama pada malam Jumaat ini. Saat yang sentiasa aku nantikan kerana pada hari2 istimewa beginilah kami dpt berkumpul sekeluarga bersama Munir.

Semasa di dalam kereta...aku katakan padanya...

'Sekejap dah 50 ye bang...macam tak percaya aje abang dah 50...nampak awet gitu...kalau orang tengok macam baru 40an...'

Tersenyum2 simpul cik abang aku...

Memanglah nampak muda...tapi jgn sebab nampak muda...nak jeling2 pada yang muda pulak...siaplah nanti...hehehehe



~~~~~~~~~~~~

SELAMAT HARI JADI buat mu...
Semoga dipanjangkan usia...
ditambahkan rezeki...
ditingkatkan iman di dada...
dikurniakan kesihatan yang baik...
diberikan kejayaan dlm hidup mu pada usia ini...
dilimpahi kebahgian hidup bersama aku dan anak2...
dan..
diberkati ALLAH atas segala yang dilakukan.
Aku tidak ingin meminta lebih darimu...
diusia emas ini...
aku berdoa semoga
segala apa yang dikau inginkan dalam hidup ini
akan tercapai...
dan
aku hanya bermohon semoga ALLAH memberikan kesihatan yang baik buatmu
agar dapatlah dikau menghambakan diri kepada YANG ESA...
serta dapat menjalankan tanggungjawab
sebagai ketua keluarga
AMEEN
~~~~~~~~~~~~~~~



...



Semua coretan adalah hakmilik Kak Anie dan tidak dibenarkan untuk diulang terbit oleh mana-mana pihak tanpa keizinan dari tuan empunya blog.

31 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

hepi belated besday buat cik abe akak tu yer...moga diberi kebahagiaan di samping akak dan anak2 semua....awwwww....romantik jugak akak yer....hikss....

Ummi365 said...

Happy Birthday... Moga di murahkan rezeki dan panjang umur untuk beribadat...

jus call me ida.. said...

WAAAAAAAAAAA romatikonyer..
hehe

sedap, suci, segar ... said...

Isteri kena belajar jadi muda. Supaya cik abang hanya jeling pada isteri sahaja.

Kak Elle said...

Happy birthday ke 50 untuk cik abg anie...kalau 11hb boih sambut bersama kan dgn si kecik tu.

jalilah_jy said...

ILAH1908 ucapkan H B T U Juga. pnjng umur murah rezeki pjg jodoh keakhir hayat.. romatiknya akak aku ni... kalu ilah..kami sekeluarga beli kek ptg kat umah dgn anak2 je dah jadi rutin tu. syahdunya ucapan hari jadi tu....TAHNIAH..TARIKH YG CANTIK....AKAK ku ni bila ya? maaf tak pernah bertanya huhuhu

sakurasa 2 said...

Anie

Wah romantiknya!!!
anyway
Happy birthday untuk hubby anie...

zareda said...

kak ani

happy Birthday to cik abang kak ani tu.. 50 tu masih muda belia lagi..

takkan kiss kiss jer kaka ni.. kurang kurang.. hadiah HP ker, jam rolek ker.. ehheheh larikkkk

dlt said...

hehe... mesti nak jedik 1st kan tiap2 tahun/ semua isteri cam tu kot. baru roman. happy bday wat hubby kak lady.

pB said...

che abg baca tak blog nie ... ???

~ yus ~ said...

romantik gitu!!

Selamat Hari ulangtahun ke 50 buat cik abang akak....

HappyIrfa said...

amin..:-)

MULAN said...

happy besday utk hubby kak anie.. moga semua bahagia selamanya..

AZWA said...

ewah romantiknyerr...happy besday yang ke 50 pada cik abang kak anie ittewww...

Alina... said...

hehehe.. Romantik juga kak ani nie...
apa2 pun semoga abg kak ani di panjangkan usia dan di murahkan rezki..
agak2 abg kak ani tgk tak blog ni...

KV said...

hhehehe..jgn pandang yg muda sudah lah kan kak.

niway selamat ulang tahun kelahiran yg ke 50 buat cik abang kak anie. Moga pjg umur, murah rezeki.

Mamamanja said...

wahhhhhhhhhhh epi besday buat cik abang akak

kad0k. said...

selamat hari lahir buat suami kaklady ye..semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rejeki serta kesihatan yang baik2 sahaja..:)

ez said...

so sweetnya..romantik nye...bestnye..hehehh..eppy besday buat suami akak..mga pjg umur,dikurniakan rejeki yg melimpah dan kesihatan dan kegembiraan...amin..

iina said...

kak.. sungguh mendalam amaran kak anie tuh.. nampak muda jgn terpikat yang muda heehehe..

celebrate best2 kak ;)

silversarina said...

Happy Birthday pada hubby akak !!

Semoga terus awet muda dan ceria sokmo !!

Cat Cat said...

Selamat Hari Jadi untuk Abang Kak Lady yang tersayang...
Eeeik, cium aje...? Mana hadiah? *wink wink*

Abahnajwa said...

Eppi besday untuk abang..jangan jeles2 tauu..ahaks

Zek Zek said...

Akak, nasib baik hubby terkejut ajer...buatnyer masa nak kiss tu dia tengah mamai ke aper di'silat'nyer akak...tak ke masuk front page...hhehehe

Masy said...

romentik gtu ;)

epy bday jgk utk cik abang kak anie itu ya..

Faizah said...

hehehe, siap bg warning..selamat ulang tahunn..seronok celebrate ramai2

xillix axillixa said...

uh uh uh... tak sangka penulisan akak mebuat saya teruja... erm erm erm...

Neeza Shahril said...

Happy birthday untuk che' abang Kak Anie..
semoga berbahagia selalu..

wow!! jarang ada wife nak puji husband muda..
takut husband perasan terlebih huhuuu...

tulipurple said...

selamat pjg umur wat hero pojaan hati kak anie...semoga sentiasa berada dlm limpah rahmatNYA...
gelak sy baca komen si kiah tu..hehe..

cj'alhafiz said...

salam kak anie...haha lama dah tak jenguk family kak ani...duk tengah sibuk prepare tuk xm skrg ni...

btw, selamat hari lahir tuk sang perkasa kak anie...semoga dia gembira selalu (of course la sbb ada kak ani) dan dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.

p/s: kak...cj nak mintak petua hubby akak tuk awet muda. Haha...

Intan Rosnitta said...

Salam Kak Anie,

Happy Belated Bday buat hb akak.

Moga segala yg diimpikan menjadi kenyataan... Amin.

;)

Anda mungkin ingin baca :

Related Posts with Thumbnails